GLOW2NYC COUNTDOWN: 70 days

Nog 10 weken! Gelukkig gaat het tot nu toe best voorspoedig. *knock on wood* In de blog van Madelon heb je kunnen lezen dat we vorige week intensief hebben getraind. Deze week doen we het rustiger aan. We trainen gewoon drie keer maar maken minder kilometers. Zo kunnen we herstellen van de afgelopen periode en met meer kracht en energie aan de volgende trainingsweken beginnen. Ik vind het wel fijn, een weekje gas terug.

Maandag
Ik begin met een les Yin/Yang yoga. Na een druk weekend met weinig slaap een fijne start van de week. Helemaal zen fiets ik naar huis. Ik zet een pot thee en ga aan het werk. Ik heb een paar deadlines vandaag, dus ik tik flink door. De tijd vliegt voorbij. Begin van de avond komt mijn vriendinnetje Rajka langs. Na een dag binnen zitten hebben we zin om naar buiten te gaan voor een power walk. Zaterdag is haar vrijgezellendag en ik bijt bijna mijn tong af om niets te verklappen. ’s Avonds kruip ik lekker vroeg onder de wol.

foto (10)

Dinsdag
Als de wekker gaat heb ik ruim 9 uur geslapen! Mijn batterij is weer opgeladen. Ik spring uit bed en trek mijn hardloopkleding aan voor een tempoduurloop van 10 kilometer. Ik loop richting zee. Surfers in wetsuit fietsen met een surfboard onder hun arm voorbij. Van hun whoa-er-zijn-goede-golven-blik word ik blij. Passie! Mooi toch? Als ik thuiskom, maak ik mijn favo post-running ontbijtje: een kom havermout met appel en kaneel. Vlug douchen en aan het werk. Duty calls!

foto 1

Woensdag
Ik begin ’s ochtends met de NTC Squat Party workout. Hoppa, dat zijn weer 30 minuten voor #crewglowmagnl! Dan douchen, ontbijten en aan de slag. Tussen de middag maak ik een van mijn favoriete salades: rucola met garnalen, mango, sesamzaadjes, cashewnoten en een dressing met gember. YUM! Een van de voordelen van thuiswerken! ’s Avonds komt Annemerel om de laatste dingetjes te bespreken voor de GirlsLove2Run crew date die we samen organiseren. Maandag gaan we met de crew surfen bij surfschool Hartbeach. Hoe cool is dat? *dingdong* Lijkt het jou ook tof om een keer te surfen? Volgende week zaterdag is in Scheveningen het Woodstock Surf Festival, met een Girls Surf Session. *einde mededeling*

foto 2

Donderdag
Ik ben vroeg wakker. Nog voor de wekker gaat, sta ik op en ga naar buiten voor mijn intervaltraining. Ondanks de korte nacht loop ik lekker en kom ik vol energie weer thuis. Douchen, ontbijten en aan het werk!

foto 3’s Middags heb ik mijn tweede Mylogenics behandeling van Jeffrey. Hoewel ik gewoon kan trainen, voelt mijn rug niet helemaal oké. En ik wil geen risico lopen dat ik iets forceer. Ik heb best wat behandelingen gehad die geen pretje waren, maar bij deze moeten ECHT je kiezen op elkaar. Omdat ik na vorige week een flinke verbetering merkte ga ik zonder schroom op de pijnbank liggen. Zoals Jeffrey voorspelde krijg ik hoofdpijn. Eind van de dag wordt het steeds erger. Ik klap mijn laptop dicht en volgt het advies op in het item “Waarom slapen ook trainen is” dat vandaag werd gepost en doe een power nap. Of eigenlijk een poging tot. ’s Avonds lig ik op de bank met een dekentje, thee en chocola.

foto 5
Vrijdag
Ik had me voorgenomen om naar de sportschool te gaan, maar als ik wakker word voel ik dat het beter is dat ik een dagje rust neem. Terwijl de regen tegen de ramen klettert zit ik lekker te werken. Gister heb ik een pan spruitjessoep (lees het recept voor het geheime ingrediënt) gemaakt. Als lunch neem ik een kom met twee rijstwafels met avocado en een gekookt eitje. ’s Middags staat het artikel waar ik tegenaan zat te hikken ineens op papier. Nu kan het weekend beginnen!

foto 4

Zaterdag
Net als ik mijn hardloopoutfit aan heb begint het te onweren. Eerst nog een kopje thee. Een uurtje later is de bui voorbij en stap ik naar buiten. Ik hoef  ‘maar’ 15 kilometer vandaag en dat voelt best relaxed na de 20+ duurlopen van de afgelopen weken. Het zonnetje komt door. Fijn! Ik loop lekker en geniet van mijn favoriete rondje door de duinen.

foto 1

’s Middags fiets ik naar de stad voor de vrijgezellendag van Rajka. We beginnen met een high tea bij Dudok en eindigen met hapjes en drankjes op het strand. Gezellig!

high tea

foto 4-1
Zondag
Ik maak een groentesapje en kruip achter mijn laptop om nog een paar uurtjes te werken. ’s Middags lopen Jos en ik naar het Zeeheldenkartier om te lunchen.

koffie

Het zonnetje schijnt en we wandelen een rondje door de stad. Ik had de de tentoonstelling Grandeur met moderne Franse beeldenkunst op Het Lange Voorhout al gezien, maar Jos niet. Het Lange Voorhout is toch wel de mooiste laan van Den Haag. Ik verbaas me elke keer weer dat het zo onhollands aandoet. We drinken een kop koffie op het terras en lopen naar huis. Ik moet nog een artikel afmaken, kook een soepje en kruip op de bank voor een avondje Netflix. Een heerlijke ZONdag!

lange voorhout
Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.