GLOW2NYC COUNTDOWN: 56 DAYS

Bij Madelon ging het wat moeizamer vorige week. Gelukkig konden we zondag de week samen goed afsluiten met een lange duurloop in Rotterdam. Deze week voeren we de kilometers weer een beetje op. En ik heb er zin in! Ik heb een paar dagen vrij én het wordt mooi weer. Bring it on!

Maandag
Ik sta vroeg op en doe een korte cirquittraining. Daarna ga ik naar Jeffrey voor mijn derde en (hopelijk) laatste Mygenolynics-behandeling. Het gaat veel beter met mijn rug. Gister tijdens de lange duurloop had ik geen last, zelfs niet toen ik de Van Brienenoordbrug en Erasmusbrug opliep. Een mooie test, want de weken ervoor voelde ik mijn rug vooral als ik moest ‘klimmen’. Jeffrey doet eerst een aantal testjes, behandelt mijn nek, rug en bilspieren (AU!!!) en geeft me een paar tips en oefeningen mee. Als ik thuiskom ga ik gauw aan de slag want ik heb veel werk liggen dat af moet vandaag. Om 23.00 uur klap ik mijn laptop dicht. Ik heb de deadlines gehaald en alle mails beantwoord. VRIJ!

home office
Dinsdag
Eigenlijk wil ik een klein beetje uitslapen, maar om half 6 ben ik al wakker. Ik draai me nog een paar keer om, maar kan echt niet meer slapen. Denk dat ik nog wat onrust in mijn lijf heb van de deadlines van afgelopen tijd. Opstaan dan maar en me aankleden voor een tempoloop. Die ging vorige week helemaal niet lekker, maar vandaag wel! Hopelijk gaat het over 2 maanden net zo goed, want dan lopen we al in New York!

running
Na het ontbijt gaan Jos en ik naar een koffietentje in de buurt en maken plannen voor de komende dagen. We hadden het idee om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar nu het mooi weer is besluiten we thuis te blijven. Ik spreek met mezelf af dat ik mijn laptop tot zondag niet aanraak. Doordat ik thuis werk heb ik de neiging om steeds maar aan het werk te gaan. Het enige nadeel als je huis ook je kantoor is wat mij betreft. ’s Middags gaan we naar Hartbeach in Scheveningen. De surfles was zo leuk vorige week dat ik graag nog een les wil. Maar mooi weer in Nederland betekent helaas geen goede golven. Zaterdag belooft het beter surfweer te worden dus plannen we voor die dag een les in. We bestellen een Açai bowl en liggen de rest van de middag met een boekje in de zon. Chill mode on!

foto 1-1
Woensdag
Na een cirquittraining trek ik mijn bikini aan, want we gaan naar het strand! We wandelen naar Strandpaviljoen De Staat en beginnen met een stevig ontbijt. YUM! Daarna installeer ik me op een ligbedje en lees mijn boek uit. Eind van de middag lopen we weer naar huis. Als we thuiskomen hebben we geen zin om boodschappen te doen en te koken, dus halen we gado-gado bij onze favoriete toko. Wat een heerlijke dag!

staatsontbijt
strand
Donderdag
Ik begin ’s morgens met een intervaltraining. Stiekem vind ik intervallen ontzettend leuk. Als ik bezig ben vind ik het echt zwaar, maar na de training heb ik zoveel energie. Het zonnetje komt door en ik krijg nog meer zin in deze dag. Na het ontbijt gaan we naar de Zeeheldenmarkt. Met een tas noten, zaden en superfoods lopen we weer naar huis.

Het schijnt de laatste echt warme dag van de week te zijn…. Let’s go the beach! Meestal gaan we naar het Zuiderstrand, maar vanmiddag gaan we naar het Zwarte Pad. ’s Avonds eten we een hapje bij strandtent Buiten. Weer zo’n fijne dag!

strand
Vrijdag
De hele ochtend zijn we bezig in de tuin. Moet ook gebeuren. ’s Middags fietsen we naar het centrum. We shoppen wat en drinken koffie op het terras met mijn favo treat: een dadel met pure chocola. Eind van de middag gaan we naar de bios en zien de film Lucy met Scarlett Johanssen en Morgan Freeman. De film begint goed, maar het einde is een beetje jammer. Daarna happen we een burger bij Burgerz. Ik ga voor de Dutch Weed Burger met zoete aardappelfrietjes met knoflook, rozemarijn en zeezout. *nomnom*

koffie
dutch weed burger
Zaterdag
Toch geen surfweer vandaag. Bummer! Even twijfel ik of ik de lange duurloop vandaag of morgen zal doen. Het liefst ga ik vanmorgen, maar het eten van gisteravond kan problemen geven. Ik besluit het er op te gokken al zie ik er een klein beetje tegenop. De laatste twee lange duurlopen liep ik samen met Madelon en al kletsend vlogen de kilometers voorbij. Als ik eenmaal onderweg ben en voel dat het lekker gaat, heb ik het helemaal naar mijn zin. Ik loop door de duinen en langs het strand richting ’s Gravenzande. Dat is zo’n fijn pad! Al rennend maak ik een hyperlapse. Het leek goed te gaan, maar na 27 kilometer krijg ik toch last van mijn buik. De laatste 3 kilometer ren ik als een speer naar huis.

running
Ik ga in bad, lees de krant en kijk een aflevering van Orange Is The new Black. Mijn benen en rug voelen stijf, dus hup naar buiten en even wandelen! Onderweg maken we een pitstop voor koffie bij Pim. ’s Avonds duik ik de keuken in om een nieuw recept te proberen. Jeej, het is goed gelukt! Het recept lees je dus binnenkort op de site.

Zondag
’s Morgens klap ik mijn laptop open en ga aan de slag voor Glow en beantwoord wat mails. Morgen ga ik echt weer aan het werk, de rest van de dag nog even genieten van het mooie weer. ’s Middags gaan we naar Delft en lunchen bij het allerleukste eetcafé van de stad Hills & Mills. Er zijn plannen om een zusje te openen in Den Haag. Ik kan niet wachten! Eind van de dag hakken we de knoop door over onze volgende vakantiebestemming en boeken twee tickets naar Kaapstad voor volgend jaar maart. Dat duurt nog even, maar wat een fantastisch vooruitzicht!

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.