GLOW2NYC COUNTDOWN: 49 DAYS

Nienke ging als een speer vorige week! Bij mij ging het nog steeds wat moeizaam en ik moest donderdag zelfs een training skippen omdat ik gewoonweg té moe was. Maar richting het einde van de week werd het een stuk beter. Ik liep zaterdag zelfs een prima een halve marathon over het strand in Vrouwenpolder. Zou ik mijn running mojo weer terug hebben?

Maandag
Om 5.00 uur gaat de wekker, maar niet om te lopen deze keer. Ik heb een belangrijk event voor mijn werk en moet al om 6.00 uur de trein in. In Den Haag word ik opgehaald door een collega en samen reizen we verder naar Lelystad waar ik de hele dag aan het werk zal zijn. Hoera voor Starbucks die om 6.00 uur al open gaat. Ik scoor twee wake up drinks en laat de naam van ons project erop zetten. Zo, nu kan er niks meer misgaan!

IMG_0027

Om 20.30 uur stap ik weer binnen na een zeer geslaagde dag. Ik moet nog wat eten, maar ben te moe om te koken, dus het wordt speltbrood met avocado, ei en tomaat. Daarna duik ik mijn bed in en ben ik al gauw in dromenland.

IMG_0028

Dinsdag
Ik ga vroeg uit de veren om te lopen. De tempoloop die op het programma staat gaat lekker soepel! Ik moet wel weer wennen aan lopen in het donker, toch altijd extra opletten. Oh ja, en met verlichting lopen. Safety first! Voordat ik het weet zit de 14 kilometer er alweer op. Done!

IMG_0029

Ik moet vandaag weer een stuk reizen, want ik heb een afspraak in Zeist. Laat ik op mijn route nu langs de Starbucks komen! Je raadt het al hè?…

IMG_0030

Ik was maandag te laat thuis om nog naar yoga te gaan, dus ik ga na mijn werk door naar de Hot Yoga Place. Door alle werkdrukte zijn mijn core trainingen er een beetje bij ingeschoten de afgelopen 2 weken, dus ik kies deze keer voor de hot pilates. We worden flink aan het werk gezet, roarrr!

IMG_0031

Woensdag
Een dag thuis werken! Ik kan dus iets later uit bed en kruip in mijn joggingbroek achter de computer met een heerlijk ontbijtje en een kop thee. Het is onwijs druk en ik werk alsof het een race tegen de klok is. Gelukkig heb ik thuis altijd een gezellige collega… ;-)

IMG_0033

Aan het einde van de dag heb ik een afspraak met de fysio voor een check up. Omdat mijn bekken altijd een beetje scheef staat, is het goed om dat structureel in de gaten te houden. De fysio is dik tevreden en dat geeft me een boost! Ik voel me ook beduidend beter dan vorige week. Na het eten klap ik mijn laptop nog even open om wat dingen af te ronden en dan duik ik mijn bed in. Morgen weer vroeg op!

Donderdag
*05.00, this is your wake up call* De afstanden worden nu ook doordeweeks langer en ik merk dat het wat lastiger is om de trainingen ’s ochtends in te plannen. Maar ik wil vandaag per se in de ochtend lopen, want het is mijn enige vrije avond deze week. Er staat een ‘korte’ duurloop van 15 kilometer op het programma.

IMG_0037

Ik stap naar buiten in mijn hemdje en het is frisser dan ik dacht. Het is niet alleen donker, maar ook weer een stuk kouder ’s morgens! Voordat ik het weet heb ik geen last meer van de kou en loop ik mijn kilometers in een heerlijk tempo. Mijn hartslag blijft mooi laag, dus dat is goed! Als ik terugkom is het nog steeds donker. Wéér een training afgevinkt!

IMG_0038

Ik heb een drukke werkdag en ben later thuis dan gepland. Leuk, er ligt een pakketje op de mat! Ik mag de Plantronics BlackBeat FIT testen, een sport headset die via bluetooth verbinding maakt met je telefoon. Geen draden meer dus. Can’t wait to test this baby!  Ik maak wat eten en doe de rest van de avond niets meer.

IMG_0039

Vrijdag
Een drukke, maar leuke dag voor de boeg! Ik sta op tijd op voor een licht ontbijt en wat tijd achter de computer. Daarna spring ik op de fiets naar een lesje Hot Yoga. Na de les jump ik onder de douche en pak ik mijn weekendtas in, want ik ga naar Nienke. We werken samen aan Glow en maken foto’s. Ondertussen wordt er natuurlijk veel gelachen!

IMG_0046

Aan het einde van de dag sluiten ook onze mannen aan. Nienke maakt een heerlijke pasta met avocadosaus, asperges en zalm voor ons. Goed voer om morgen een lange duurloop op te doen!

Zaterdag
De wekker staat om 7.00 uur, maar om 6.30 uur ben ik al wakker. Duurloopdag! Nienke en ik gaan samen van Den Haag naar Noordwijk lopen. Let’s go!

Vanaf het begin zitten we er allebei niet zo lekker in. De route is pittig, met veel heuvels en klimmetjes en we hebben vol tegenwind. Pfoeh, wat is het zwaar vandaag! De omgeving is meer dan prachtig. In het uitgestrekte duingebied wanen we ons af en toe in het buitenland. We krijgen het zwaarder en zwaarder en het gevecht tegen de wind begint zijn tol te eisen. Wanneer we Katwijk gepasseerd zijn kunnen we gaan aftellen. Eenmaal in Noordwijk schreeuwt alles in ons te stoppen. Behalve dat ene stemmetje… Dat stemmetje zegt namelijk dat we ‘gewoon’ de kilometers vol gaan maken die op het schema staan. En dat doen we!

IMG_0040

Na 31 kilometer komen we volledig K.A.P.O.T. aan bij strandtent De Branding waar Jos en Sander al een groene thee voor ons besteld hebben. We bestellen nog vier zalige bio ontbijtjes en eten totdat we niet meer kunnen. *burp* We komen helemaal bij en op het terras genieten we van onze laatste drankjes en relaxen we nog een beetje. Life is good.

IMG_0042

Eenmaal terug in Den Haag genieten we van een warme douche en een home made soja latte in de tuin bij Jos en Nienke. Daarna gaan Sander en ik weer terug naar Rotterdam, waar we ’s avonds nog een filmpje pakken. Na de film duik ik gelijk mijn bed in, want ik ben behoorlijk moe!

Zondag
Geen wekker! Dat gebeurt niet zo vaak, maar vandaag kan het. Voor mijn doen slaap ik uit en ik word nog even rustig verder wakker met een kop thee in bed. Daarna moet ik er toch echt uit, want we hebben nog behoorlijk wat in huis te doen. Sinds onze verhuizing in januari van dit jaar staat één kamer nog vol met verhuisdozen en die moeten toch echt een keer uitgezocht worden. Tot zover de lazy sunday morning dus…

IMG_0047

Het weekend sluiten we af met een etentje met onze iRun crew. Een aantal jaar geleden zijn we allemaal in hetzelfde iRun beginnersgroepje gestart met hardlopen. Iedereen loopt nog steeds hard en eens in de zoveel tijd eten we met elkaar. Super gezellig! Voor mijn gevoel was het een lang en fijn weekend. Kom maar weer op met die nieuwe week!

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.