GLOW2NYC COUNTDOWN: 34 DAYS

Hoewel het vorige week ‘rustweek’ was, kon je in de blog van Nienke lezen dat we niet bepaald hebben stilgezeten. Een DNAfit workout, de Dam tot Damloop… En dan natuurlijk onze trainingen voor de marathon van NYC nog. Ook deze week hebben we ons weer flink in het zweet gewerkt om straks die kilometers goed door te komen.

Maandag
Na de Dam tot Damloop van zondag kon ik niet zo veel eten. Ik heb dat wel vaker na een zware training of wedstrijd. Als de wekker gaat rammel ik! Ik eet een enorme bak kwark met fruit en noten. Ik heb niet alleen trek, maar ook veel dorst. Goed drinken dus vandaag!

ontbijt

Ik ga op tijd weg van mijn werk, want er staat ons iets heel leuks te wachten! Omdat de hele crew van #crewglowmagnl de Chase Summer challenge van Nike zo goed heeft gedaan, worden we als VIP ontvangen bij het NTC event in Carré. Bij aankomst krijgen we een tof shirt uitgereikt en staat er fruit en kokoswater voor ons klaar. Eenmaal omgekleed worden we opgehaald om de zaal in te gaan. Wow, dan sta je dus ineens in Carré! Awesome!

Foto: Nike

 Foto: Nike

Na de opening door ‘bladebabe’ Marlou van Rhijn (heb je die prachtige nieuwe commercial met haar al gezien?) staan de Nike Master Trainers voor ons klaar voor een pittige HIIT training. Burpees, crunches, push ups, mountain climbers, squats, lunges en ga zo nog maar even door. Whoooo, wat een energie! Trainers Lars en Christina halen echt het beste in je naar boven, daar houden we van! Totaal bezweet en vol nieuwe energie wachten we de crew members op die met de volgende sessie meedoen. Na een snelle meet up en een crew foto mogen zij aan de bak en gaan wij richting huis. Wat een gave avond!

FullSizeRender

Dinsdag
Oeiiiii, om 23.30 pas in bed en om 5.30 uur lopen betekent een kort nachtje. Als ik me heb voorgenomen om te gaan trainen dan ga ik, dus ook nu. De tempoloop gaat eigenlijk prima, maar ik moet wel iets harder werken vandaag. Hoe zou dat nou komen?? ;-) Maar ach wat geeft het, ik heb weer 12 kilometer op de klok!

IMG_0032

Ik merk ’s morgens op mijn werk dat ik weinig geslapen heb. Ook geeft mijn booty aan dat er hard gewerkt is gisteravond. Ik probeer dus af en toe naar de koffieautomaat heen en weer te lopen. Kan ik én wakker worden én in beweging blijven! Na mijn werkdag stuit ik helaas op een defecte trein en veel vertraging. Toch ben ik nét op tijd thuis voor een heel snelle hap waarna ik door race naar mijn wekelijkse yoga les. Na de les ben ik helemaal afgepeigerd. Ik eet een bakje fruit en duik gauw mijn bed in.

IMG_0034

Woensdag
Ik heb een paar afspraken in Rotterdam dus begin ik mijn werkdag thuis achter de pc met mijn favo ontbijt: havermout! Ik was van plan een core training te doen, maar na vier sportieve sessies in drie dagen tijd vind ik het verstandig om een hele dag rust te pakken.

IMG_0036

Na mijn afspraken stap ik in de trein naar Amsterdam waar Nienke en ik een bijzondere afspraak hebben. Je hebt het misschien al gezien: we gaan bloggen voor Women’s Health! We zijn hier natuurlijk best trots op dus vieren we de nieuwe samenwerking in Glow-style met een healthy dinner: wortelsap en een heerlijke salade van Juice & Salad.

IMG_0037

Donderdag
Op het programma staat een 15 kilometer duurloop, dus de wekker gaat vroeg! Ik heb moeite om mijn bed uit te komen en voel me niet echt fit. Toch gaat het lopen best lekker en tikken de kilometers weg. Totdat ik rond de 10 zit. Oh nee…. Last van mijn darmen… Langs de drukke weg is nergens een verscholen toilet-plek te bekennen en ik weet niet hoe ik thuis moet komen! Ik pak de kortste route en ren-stop-wandel-ren naar huis. Met 13,8 km in de benen ben ik dolblij dat ik thuis ben. Mijn nieuwe schoenen met fancy reflectieveters hebben de run wél doorstaan!

IMG_0038

Na de werkdag maak ik mijn favo soep: pompoensoep! De rest van de avond zitten Sander en ik samen achter de computer om wat dingen voor onze vakantie uit te zoeken. Na de marathon in NYC blijven we nog ruim 2 weken in Amerika. Zin in!!

IMG_0044

Vrijdag
Ik heb een enorme to-do-list dus ik sta vroeg op. Ik start met een circuittraining met oefeningen voor mijn benen, armen én core; zweten!!

IMG_0050

Daarna doe ik mijn administratie, wat dingen in huis en werk ik aan artikelen voor Glow. Ik zit in een goede werkflow!

IMG_0048

’s Avonds klussen we in huis, want vandaag zijn er nieuwe spullen binnen gekomen die we hebben besteld. Lampen, een nieuwe stoel voor aan mijn bureau en nachtkastjes. We maken mijn werkplek helemaal af. Een werkplek met een view!

IMG_0052

Zaterdag
Ik begin de dag op de markt, dat is vaste prik op zaterdag. Ik haal groenten, fruit en noten. We moeten veel boodschappen doen, dus we zijn de hele ochtend in de stad.

IMG_0047

Voordat we naar huis gaan eet ik mijn favo bammetje bij New Fork: homemade pindakaas met komkommer en een vleugje sambal!

IMG_0049

Mijn schoonzus en zwager wippen nog even langs in de middag en ’s avonds duik ik de keuken in om een nieuw recept te maken uit Plenty More van Yotam Ottolenghi. Binnenkort kun je daarvan een review verwachten! En dan op tijd onder de wol want morgen moet ik weer heel wat kilometers maken. *snurk*

Zondag
Duurloopdag! Nienke komt naar Rotterdam en samen met Rafael en Erwin gaan we voor 30 kilometer. Erwin fietst mee, want hij loopt over 2 weken de marathon in Eindhoven. We lopen een heel gave route door de havens van Rotterdam. Bruggen, tunnels, roltrappen, niets vermijden we! De gezellige training gaat als een speer. Nog maar 2 lange trainingen te gaan nu! *boks*

IMG_0053

Na de training moet ik opschieten, want ik moet naar Den Haag voor de eerste officiële bijeenkomst van De Nautoiren; een netwerk van oud-zwemmers uit allerlei generaties. Samen willen we kijken wat we kunnen betekenen voor de zwemsport, er is zó veel kennis en ervaring bij elkaar! Het is een bijzondere bijeenkomst en ik ben supertrots dat ik hier deel van mag uitmaken. Helden van vroeger zoals Erica Terpstra, Conny van Bentum en Annemarie Verstappen zijn er, maar ook zwemmers die nu nog actief zijn. Vanaf nu hoef ik mezelf geen oud-, ex- of voormalig zwemmer meer te noemen, vanaf vandaag ben ik Nautoir!

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

1 Comment

  • Knap dat je -ondanks de korte nacht- de discipline hebt om 5:30 toch te gaan lopen! Jammergenoeg het NTC event in Carré moeten missen, het ziet er gaaf uit op de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.