GLOW2NYC COUNTDOWN: 27 DAYS

In de blog van Madelon heb je kunnen lezen dat we vorige week een supertoffe en intensieve week hebben gehad. De laatste twee weken waarin we nog flink wat kilometers maken zijn aangebroken. Nog 4 weken tot de marathon. Het echte aftellen kan beginnen!

Maandag
Ik pak de trein naar Utrecht voor de redactievergadering van het volgende Run2Day Magazine. We vergaderen altijd in het Runhouse boven de winkel, ziet er zo gaaf uit! Halverwege de middag ben ik weer thuis en ga met een artikel aan de slag. Om 20.00 uur klap ik mijn laptop dicht om te eten en daarna plof ik op de bank voor mijn favoriete maandagavond series: Grey’s Anatomie en Scandal.

Dinsdag
Drijfnat van het zweet word ik wakker. Wat een beroerde nacht. Oef! Ik voel me helemaal niet lekker. Maar niet trainen vanmorgen, misschien later vandaag. Ik ga douchen, zet een kop thee en ga rustig aan de slag. Pas in de middag kan ik wat eten, al voel ik me nog steeds helemaal niet lekker. Het idee om alsnog te gaan trainen laat ik varen. Ai, dat vind ik lastig! Maar ik weet dat het nu verstandiger is om rust te nemen. Dan gaat de bel. Een DHL-bezorger staat voor de deur met een pakketje van Nike: een complete outfit voor onze deelname aan de Nike #crewglowmagnl Chase Summer Challenge en NTC workout vorige week in Carré. Hoe tof is dat? ’s Avonds kruip ik vroeg onder de wol. Morgen voel ik me vast beter.

Nike

Woensdag
Na een lange nacht gaat het inderdaad iets beter. Ik ga naar yoga en na de les voel ik me echt stukken beter. De hoofdpijn die ik had toen ik wakker werd is verdwenen, jee! Als ik thuiskom ga ik aan het werk.

yogamat

Eind van de middag rijd ik naar Utrecht om met de groep met wie we naar NYC gaan voor de marathon een Tovertuin van stichting Het Vergeten Kind te bezoeken. Helaas rijden er net op dat tijdstip vanaf Rotterdam geen treinen waardoor Madelon het niet redt om te komen. We krijgen een rondleiding in het centrum en worden dan naar de Tovertuin gebracht. Het is zo gaaf om met eigen ogen te zien waarvoor we geld inzamelen: een plek waar kansarme en beschadigde kinderen zich veilig voelen en lekker kunnen spelen. En wat is deze plek een groot contrast met het kille en sobere opvangcentrum. We horen dat de kindjes in het opvangcentrum hier de hele dag willen blijven en met moeite de Tovertuin uit zijn te slepen. Nou, dat snap ik wel!

tovertuin

Van het geld dat we met onze groep inzamelen wordt in een opvangcentrum in Nederland een Tovertuin gebouwd. Je kunt Madelon en mij nog steeds sponsoren voor dit mooie doel. Alle kleine beetjes helpen! We willen minimaal 2000 euro inzamelen, maar we hopen natuurlijk dat we dik boven dit bedrag uitkomen. Elke euro van het bedrag dat we ophalen gaat naar de stichting. Hoe de sponsoractie werkt en waarom we voor dit mooie doel ruim 42 kilometer door de straten van NYC gaan rennen, kun je teruglezen in onze eerste blog over de New York marathon.

tovertuin

Na het bezichtigen van de Tovertuin brainstormen we over hoe we met z’n allen nog meer geld kunnen inzamelen. En we gaan iets heeeeel tofs doen, maar daarover later meer! Daarna krijgen we nog tips van Lars die de NYC marathon al 4 keer heeft gelopen. Met nóg meer marathonkriebels ga ik naar huis.

Donderdag
Oef, weer slecht geslapen. Gelukkig voel ik me verder wel oké dus ga ik gewoon trainen. Als ik naar buiten ga is het nog donker, maar als ik in Kijkduin ben begint het licht te worden. Wat heerlijk om zo de dag te starten. Als ik thuiskom heb ik er 15 kilometer op zitten. Douchen en aan het werk!

hardlopen donker

kijkduin

Eind van de middag haal ik Madelon op van het station en rijden we naar Nieuwegein voor de shoppingnight van Perry. Samen met Mandy en Maaike, onze prijswinnaars van de Perry winactie, en andere bloggers en winnaressen hebben we een gezellige avond. Daarna rijd ik door naar mijn ouders in het oosten van het land. Mijn schoonouders wonen daar ook en we hebben dit weekend een verjaardag en familiedag, dan ben ik alvast in de buurt en het is natuurlijk ook gezellig! Als ik aankom ben ik best gaar. Ik drink en eet nog wat en kruip op mijn oude kamertje lekker onder de wol.

perry

Vrijdag
Ik maak een ontbijtje met sojayoghurt, fruit, noten en zaden en ga bij mijn ouders aan de eettafel zitten werken. ’s Middags fietsen we met zijn drietjes een mooie route van zo’n 30 kilometer door het Sallandse landschap, door bossen en langs weilanden en stoppen onderweg voor een drankje op het terras. Het is heerlijk weer, genieten!

fietsen
’s Avonds na het eten ga ik een uurtje aan het werk. Daarna drink ik een kop thee met mijn ouders, kijk even TV en ga op tijd naar bed. Morgenvroeg staat een duurloop van 32 kilometer op het programma!

Zaterdag
De afgelopen weken liepen Madelon en ik de lange duurlopen samen. Vandaag loop ik alleen en dat maakt het mentaal toch een tikje zwaarder om te beginnen. Gelukkig schijnt de zon, dus hup gaan! Ik loop langs het Overijssels Kanaal naar Deventer. Het is heerlijk rustig en ik geniet van de mooie omgeving. Voor ik er erg in heb geeft mijn horloge aan dat ik er al 12 kilometer op heb zitten.

Weer 4 kilometer verder ben ik in Deventer en begin ik aan de terugweg. Als ik na 30 kilometer het huis van mijn ouders in de verte zie, heb ik niet meer zo’n zin. Het gekke is dat ik dan vaak ongemerkt iets ga versnellen. Mijn vader heeft daar een verklaring voor: “Je ruikt de stal.” Als de training erop zit ben ik blij dat ik zo lekker heb gelopen en ik maak een flinke kom havermout met fruit en noten. Mmm.Wat een fijne zaterdagochtend!


’s Middags ga ik langs mijn zus en zwager en twee nichtjes en ’s avonds vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder. Gezellig!

Zondag
Als ik wakker word en naar buiten kijk ziet het er grauw en grijs uit. Wat een verschil met de afgelopen dagen. We ontbijten met mijn schoonouders, zwager en schoonzus en ik maak een wandeling met Jos. Het is nu écht herfst.

herfst

plu

’s Middags is de familiedag. We praten met iedereen bij, eten en drinken, maken nog een wandeling en dan is het weekend al weer voorbij. De laatste ‘zware’ trainingsweek staat voor de deur. New York, we’re almost ready!

IMG_4182-1

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

 

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.