GLOW2NYC COUNTDOWN: 20 DAYS

Alleen al door de titel van deze post word ik een beetje zenuwachtig: nog 20 dagen! Hoewel Nienke vorige week wat kwakkelde in het begin, maakte ze de week dubbel en dwars goed met de lange duurloop van 32 kilometer in het weekend. Deze week zetten we onze tanden in de aller-allerlaatste lange loop!

Maandag
Ik start mijn dag met een core sessie om 6.00 uur, yuk! Zo makkelijk als ik mijn bed uit stap voor een loopsessie, zo moeilijk vind ik het om ’s morgens op mijn matje te gaan liggen. Toch doe ik het, want tot aan de marathon wil ik minimaal 3 sessies per week doen. Een ijzersterke buik en rug helpen me straks de laatste kilometers door in NYC! Daarna een ‘green bastard’ en dan gauw naar m’n werk.

IMG_0106

Na het werk maak ik één van mijn favoriete recepten en ga naar een late yoga class. Sander heeft de auto nodig, dus ik kies voor een les bij een nieuwe school bij mij om de hoek, toch wel handig zo dichtbij! De hot yoga les is wat rustiger dan ik ben gewend, maar wel lekker. Na de les drink nog een kop thee en duik mijn mandje in.

IMG_0088

Dinsdag
Ik word wakker met keelpijn. Oh oh! Ik voel me verder wel goed, dus na een extra shot vitamine C en een keeltablet stap ik naar buiten voor mijn tempoloop. In het begin voel ik de 32 kilometer van zondag nog, maar langzaamaan loop ik warm en gaat het steeds beter. Ik had een rondje Erasmusbrug en Brienenoordbrug in de planning, maar vanwege de harde en herfstige wind laat ik dat idee maar even varen… Hupsa, 14 kilometer op de teller in een mooi tempo!

IMG_0089

Na mijn werk ga ik mee om de route te verkennen voor de volgende run van de Rotterdam Running Crew. Ik ga op de fiets, want extra kilometers lopen lijkt me nu niet zo verstandig. Met alle begeleiders verkennen we de route zodat we volgende week de vele lopers weer veilig door de stad kunnen loodsen. Dat wordt leuk! Ben je er ook bij op 15 oktober?

IMG_0090

Woensdag
Hieperdepiep, ik ben jarig! Sander maakt me vroeg wakker en verrast me met kaarten voor het Zwanenmeer van Het Nationale Ballet. *smelt* Ik wilde vroeger ballerina worden, maar bleek toch beter te kunnen zwemmen. ;-) Speaking of which, ik vertrek na een kop koffie richting het zwembad voor een ontspannen uurtje ‘peddelen’. Daarna ga ik thuis aan het werk.

IMG_0082

Ik werk wat dingen weg en heb een lunchafspraak. ’s Avonds gaan Sander en ik naar La Pizza, onze favo Italiaan! Een simpele pizza en een goed glas rode wijn is alles wat deze verjaardag nodig heeft. We zijn lekker op tijd thuis en om 22.00 uur lig ik languit.

IMG_0093

Donderdag
Als de wekker gaat weet ik even niet waar ik ben en welke dag het is. Oh ja donderdag: loopdag! Op het schema staat een duurloop van 15 kilometer en vandaag ga ik wél voor dat rondje Erasmusbrug en Brienenoordbrug. Na een kilometer of 4 zit ik er lekker in en loop ik in een heerlijk tempo. Genieten! Na de Brienenoord pak ik ook nog de Willemsbrug en nóg een keer de Erasmusbrug mee. Zo, laat die bruggen van NYC maar komen!

IMG_0098

Op mijn werk trakteer ik de afdeling op Marokkaanse koekjes met noten en honing die ik heb gehaald in de Markthal. Erg lekker! Ik snoep er zelf te veel van, waardoor ik ’s avonds eigenlijk geen zin in eten heb, oeps! Ik fiets op de terugweg van het station naar huis langs mijn favoriete Rotterdamse visboer, Andaluce. Want van een lekker stuk verse zalm krijg ik vast wel trek!

IMG_0094

Als ik thuis kom ga ik eerst nog even ‘aan de slag’. Mijn nieuwe fitness ball en ab wheel zijn binnen, dus dat motiveert me om een core workout te doen. Na mijn workout gril ik de zalm en maak er een wortel-pastinaak puree bij. Krijg ik gelukkig toch nog een goede maaltijd binnen… Na het eten ben ik ineens hartstikke moe, dus om 22.00 uur duik ik mijn bed in!

IMG_0095

Vrijdag
Ik start de dag met mijn favoriete core workout van Jeanette Jenkins in de NTC app. Hupsa, ik heb mijn doelstelling van minimaal 3x deze week al gehaald, jeej! Daarna kruip ik achter de pc met een lekkere kom havermout en werk ik wat mails weg.

IMG_0100

Voordat ik het weet staat Nienke al voor de deur. We overleggen voor Glow, lopen een rondje door de Markthal en lunchen bij Spirit, één van onze favo food spots in Rotterdam. Daarna vertrekken we naar De Kookfabriek waar we uitgenodigd zijn door Alpro. Eerst wonen we een interessante lezing bij over voedselverspilling, want het is de Dag Van De Duurzaamheid. We krijgen praktische informatie en goede tips om minder voedsel te verspillen. Samen met onze winnaressen krijgen we vervolgens een kookworkshop waarbij we in anderhalf uur een 3-gangen diner moeten bereiden!

IMG_0101

We moeten alles, maar dan ook echt alles gebruiken. Niets mag weggegooid worden. Het is een uitdaging, maar het lukt! We hebben een heel gezellige middag en avond, het weekend is officieel gestart!

Zaterdag
Om 6.45 uur gaat de wekker. Ik ben direct wakker want ik weet dondersgoed waarom mijn wekker zo vroeg gaat: vandaag is de allerlaatste duurloop voor de NYC marathon! Ik eet een licht ontbijt, schiet in mijn loopspullen, grijp eten en drinken voor onderweg en stap in de auto naar Den Haag.

Nienke en ik lopen een prachtige route door Den Haag en dan richting Monster en weer terug. We hadden tot nu toe elke lange training een lekker zonnetje erbij, maar nu moeten we het toch echt met regen doen. Na 20 kilometer wordt het zwaarder. En zwaarder. En zwaarder… De klimmetjes in de duinen worden steeds moeilijker en pijntjes steken de kop op. We peppen elkaar op en tellen de laatste kilometers samen af. Een fietser die langs komt en achterom roept: “lekker tempootje dames!” geeft net nog even een extra boost. Yes, 35 kilometer!

IMG_0102

Helemaal kapot werken we een bak dampende havermout naar binnen, wat mij betreft het allerbeste recovery food na een lange loop. We drinken 3 grote koppen thee en daarna stap ik weer in de auto naar Rotterdam. We zijn trots op onszelf!

Thuis spring ik snel onder de douche want mijn moeder komt langs, omdat ik jarig ben geweest. Ik hou niet zo van taart en gebak, maar voor een goede carrot cake kun je me bijna wakker maken! De lekkerste eet je bij de UEB bij ons vlakbij (gevaarlijk! ;-)) dus daar zijn we ’s middags te vinden.

IMG_0104

We lopen een rondje door de Markthal, want die heeft mijn moeder nog niet gezien, shoppen nog wat en eten een hapje met z’n drietjes. Na een heel gezellige middag en avond plof ik nog even lekker op de bank. Zo’n 35 kilometer hakt er toch best in!

IMG_0105

Zondag
Terwijl Nienke vorige week een Tovertuin bezocht was ik gestrand op het station in Rotterdam. Gelukkig krijg ik vandaag een nieuwe kans! In een opvanghuis met Tovertuin nemen we vandaag een filmpje op voor Stichting Het Vergeten Kind. In het filmpje leggen we in één minuut uit waarom we de marathon van NYC lopen en waarom we juist zo veel mogelijk geld willen ophalen voor dit doel.

IMG_0107

Buiten die ene ruimte waar de Tovertuin is, zijn de gangen en ruimtes kaal en kil. Je wordt er stil van als je dit ziet. Hier groeien kinderen op… Gelukkig is hier een Tovertuin, maar niet elk opvanghuis heeft nog zo’n plek waar kinderen kunnen spelen. Vandaag zien we wederom waar we het echt voor doen! Je kunt nog meehelpen, écht élke euro is van harte welkom en wordt gebruikt om kinderen een fijner thuis te geven.

IMG_0108

Moe, maar extra gemotiveerd kom ik aan het eind van de dag weer thuis. Het was een indrukwekkende dag! Ik kruip vast onder de wol, want Heel Holland Bakt begint zo. Super kneuterig natuurlijk, maar dit programma is echt mijn zondagavond guilty pleasure. “Klaar? Bakken maar!” :-D

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.