GLOW2NYC COUNTDOWN: 13 DAYS

Madelon vertelde vorige week al dat de zware trainingsweken erop zitten. Ik was aan het kwakkelen de afgelopen weken en heb 2 trainingen overgeslagen. Gelukkig krabbelde ik eind vorige week weer op. Zo’n flinke verkoudheid hakt er toch best in, want oef, wat had ik het zwaar tijdens de allerlaatste lange duurloop. Al was ik daarna wel van mijn gesnotter af! Gelukkig kan ik nu goed herstellen, want we beginnen deze week met taperen. De komende weken maken we steeds minder kilometers zodat we 2 november fit en uitgerust aan de start kunnen verschijnen.

Maandag
Mijn benen voelen zwaar als ik wakker word. Vorige week had ik geen centje pijn na de lange duurloop, nu voel ik die kilometers toch echt. Eerst maar een lesje yoga. Nu ben ik al niet bepaald de beste yogi, vandaag kosten de houdingen me nóg meer moeite. Na de les voelt mijn lijf wel een stuk minder stram, fijn!

yoga
Ik ga aan het werk en terwijl de regen tegen de ramen tikt, tik ik een artikel. Best knus. ’s Avonds eet ik een pompoensoepje en kijk op aanraden van GL2R crew member Anouke de documentaire Hoe gezond is hardlopen?. Ik was een beetje huiverig, maar gelukkig heb ik na de documentaire nog steeds zin in de marathon! Maar 8 marathons in 8 dagen zoals de documentairemaker? Ik moet er niet aan denken…

docu hoe gezond is hardlopen

Dinsdag
Er staat een tempoloop op het schema. Ik loop naar Scheveningen en als ik na de eerste kilometers warm ben lukt het me om een fijn ritme te vinden. Het miezert een beetje en het is best warm. Als ik na een klein uurtje thuiskom geeft mijn horloge 10 kilometer aan. Training 1 van deze week, check!

boulevard scheveningen

De rest van de dag zit ik binnen te werken. Jos is een paar dagen in Parijs en ik werk ’s avonds door. Om 21.30 uur kruip ik in bed met de nieuwe Linda.

in bed met linda

Woensdag
Tijd voor een full-body circuittraining. Dit is de laatste week dat ik mijn benen train. Ik blijf wel net als Madelon korte core workouts doen. Na een half uur zweten stap ik onder de douche, maak een ontbijtje en ga aan het werk.

circuittrainining
De zon schijnt! Even een frisse neus halen en wat boodschappen. Daarna ga ik weer aan het werk tot mijn vriendinnetje Fem ’s avonds op de stoep staat. Ze heeft marathon cadeautjes voor me meegenomen: spierbalsem en badzout met magnesium. LIEF! Ik kook een van mijn favo maaltijden: quinoa met garnalen, mango en cashewnoten en we kletsen gezellig bij.

spierbalsem badzout magnesium

eten
Donderdag
De regen klettert tegen de ramen als ik wakker word en ik treuzel net zo lang tot het droog is als ik in mijn hardloopoutfit de deur uitga. Ik loop een route van 10 kilometer door de stad en Scheveningse Bosjes. De zon komt door en ik geniet volop van mijn morning run!

Scheveningse Bosjes
FullSizeRender-2

Als ik terugkom doe ik een korte core workout en dan hup douchen en aan het werk. ’s Avonds heb ik een afspraak voor een sportmassage. Ik heb wat pijntjes hier en daar en mijn kuiten zijn net twee ballonnen, dus ik bereid me voor op een uurtje op de pijnbank. Ik moet inderdaad soms even mijn tanden op elkaar zetten. Stiekem best fijn… ;-) Wat zal ik lekker slapen straks!

AHA

Vrijdag
’s Ochtends neem ik de trein naar Utrecht voor een redactievergadering bij Run2Day. Daarna ga ik naar vriendin Marieke om samen met haar en haar dochtertje Ise te lunchen. Gezellig! Op de terugweg werk ik nog even wat uit en als ik in Den Haag aankom ga ik gelijk door naar mijn volgende afspraak.

Dan is het 17.00 uur en tijd voor mijn afspraak bij de kapper. Mijn kapster redt het niet om voor sluitingstijd mijn haar te drogen, daarom schiet een collega te hulp en staat opeens aan elke kant een kapster mijn haar te föhnen. Hilariteit alom. Ik vraag of ze dit elke ochtend bij mij thuis willen komen doen, maar helaas… ;-)

Rob Peetoom Den Haag
Met mijn ‘nieuwe haar’ loop ik naar Zebedeüs om samen met Jos een hapje te eten. Dit is een van mijn favoriete restaurants in Den Haag vanwege de ongedwongen sfeer en mooie kaart met lekkere gerechten voor carnivoren en vega’s. Ook vanavond is het weer smullen! Wat een fijn begin van het weekend.

zebedeus

Zaterdag
Er staat weer een duurloop van 10 kilometer op het schema. Best gek om na al die lange afstanden in het weekend maar zo ‘kort’ te hoeven trainen. Ik loop een rondje door de duinen en het gaat best lekker tot ik na zo’n 7 kilometer een zeurende pijn voel in mijn linkerknie. Deze knie begon tijdens de lange duurloop vorige week ook ineens wat op te spelen. Ik loop rustig door en de pijn trekt eerst weg, maar komt later toch weer terug. Boe! Hopelijk trekt dit na een paar dagen rust bij…

duinen kijkduin
Als ik terugkom doe ik een korte core workout en wat stretch oefeningen en stap onder de douche. Daarna maak ik een kom havermout, klap mijn laptop open en ga aan het werk. En dan is het ineens 17.00 uur. Oeps. Ik wilde hooguit twee uur aan de slag. Het is zo’n mooie dag, beetje zonde. Ik ga vlug naar buiten om de laatste zonnestralen op te vangen. ’s Avonds kijk ik samen met Jos een filmpje en ga op tijd naar bed.

Zondag
Rustdag. Ik begin lekker relaxed met leesvoer, een smoothie, koffie en plak homemade spicy wortel dadel cake.

leesvoer

’s Middags lopen we naar het Zeeheldenkwartier voor een late lunch bij bijClarence waar we gezellig blijven plakken. Als ik ’s avonds na het eten op de bank zit bedenk ik dat we over precies 2 weken, als alles goed gaat (en daar gaan we natuurlijk wel vanuit), die 42,195 km in onze benen hebben. De eerste marathonkriebels beginnen een beetje te kietelen…

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

8 Comments

  • Aaah de docu is niet meer beschikbaar. Op internet ook slecht te vinden. Leek me interessant! Nice blog! Nu flink bijtanken en strakjes knallen in NYC!

  • Ik heb alle blogs naar NY gelezen, ik leef enorm met jullie mee. De app is gedownload, jullie namen en Annemerel staan er in (plus een aantal andere Instalopers) en ik ga jullie tracken. Het gaat helemaal goed komen, alle vertrouwen in. Sterkte met het taperen (vond ik persoonlijk het zwaarst) en dan gas op die lolly en gaan (en vooral de laatste 6 miles keihard genieten, wat wordt het parcours dan mooi…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.