GLOW2NYC COUNTDOWN: 63 days

Na de ‘rustweek’ (voor zover we het zo kunnen noemen) is het deze week weer gewoon bikkelen. Nienke vond het fijn dat we vorige week minder kilometers maakten, ik stiekem ook wel hoor. Mijn werk maakt het momenteel moeilijker om de trainingen goed in te passen en ook deze week maak ik me wat zorgen over alle deadlines en afspraken in combinatie met de trainingen voor New York.

Maandag
Ik heb het weekend weinig rust gehad en dat merk ik. Ik moet extra vroeg beginnen en begin wat moe aan de werkdag. Vanaf het moment dat de wekker gaat is het een race tegen de klok! Ik kan gelukkig wel veel werk verzetten. Alle whatsappjes van de GL2R crew meiden zorgen ervoor dat ik met vernieuwde energie de avond tegemoet ga. We gaan surfen!

IMG_0006

Ik kan meerijden met een collega naar Scheveningen, heel relaxed. De regen komt met bakken uit de lucht maar we laten ons niet tegen houden! Hoe deze awesome avond was heb je al kunnen lezen. Ik wil meer! Maar dan volgende keer wel in een warm oord graag… ;-) Ik kan op de terugweg meerijden met Lindsey naar Rotterdam, fijn! Ook Marieke en Daphna rijden mee en onderweg maken we de Tony Chocoloney reep salted caramel uit de goodiebag van Marieke soldaat. Lekkerrrrrr!

IMG_0027

Dinsdag
Ik werk in Leiden vandaag en tik in de trein een artikel voor Glow. Vaste stop in Leiden is voor mij de Lebkov op het station voor een soja cappucino. Die kan ik wel gebruiken na de intensieve maandagavond. Ik heb veel afspraken en de dag vliegt voorbij.

IMG_0009

Op de terugweg valt mijn oog op de poster van Stichting Het vergeten Kind. Dit beeld doet me weer een moment beseffen waarvoor ik zo hard aan het trainen ben. Ik hoop zó dat we die Tovertuin met z’n allen bij elkaar rennen in New York. Dat verdienen die kids echt!

IMG_0010

Eenmaal thuis schiet ik in mijn loopkleren, er staat een tempoloop op het schema. Ik app Nienke nog even. M: “Ben jij al geweest?” N: “Nee!” M: “Ik heb geen ziiiiiiiiiin!” N:”Ik ook niet!” M: “Ik ga nu dan maar gelijk.” N: “Ik ga ook zo.” Ik ben moe van het werken en het lopen gaat vanaf de eerste stap al niet lekker. Toch probeer ik er doorheen te komen, het lukt niet. Ik krijg vreselijk last van mijn maag. Die sandwich die ik op het station nog kocht was blijkbaar niet zo’n goed idee. Ik voel me behoorlijk beroerd en besluit na het tweede setje van 3 kilometer (ik moet er eigenlijk 3) naar huis te dribbelen. Bummer!

IMG_0007

Woensdag
Ik heb gister niet goed kunnen eten na de training en word wakker met een knorrende maag. Ik maak een enorme bak havermout en die gaat er goed in! Daarna haast ik me naar mijn werk. Ik voel me nog steeds niet helemaal oké… Toch ga ik na het werk naar de lancering van Gers! Magazine nummer 6, dat wil ik eigenlijk niet missen! Met mijn spaatje rood en gezellige mensen om me heen vergeet ik even dat ik me niet zo goed voel. En de lancering is spectaculair!

IMG_0011

We blijven wat te lang hangen en besluiten nog gauw even een hapje te eten op weg naar huis. Fijn dat ik niet meer hoef te koken, maar eigenlijk hou ik het niet zo goed vol. We rekenen dus gauw af en ik duik mijn bed in, waar ik eerst nog een aflevering van Orange Is The New Black kijk voordat ik mijn ogen sluit. Zzzzz.

Donderdag
Weer naar Leiden vandaag! Ik heb al heel vroeg een afspraak dus mijn morning run moet ik naar de middag verplaatsen. Ik heb een productieve werkdag en dat doet me goed. Ik stop vandaag op tijd, ik heb zó veel gewerkt de afgelopen dagen. En ik wil graag nog mijn run doen vandaag. Je raadt het vast al waar ik nog even langs ga op de weg naar huis…

IMG_0013

Eenmaal thuis hijs ik me weer in mijn running gear. Ik besluit dat intervallen nu niet zo’n goed idee is, dus ik besluit een uurtje te gaan lopen, gewoon ontspannen. Ik kies voor een route die ik nog niet eerder heb gelopen, dat vind ik altijd fijn als ik niet zo lekker loop. Het gaat nog steeds niet als een zonnetje, maar al een stuk beter dan de afgelopen drie trainingen. Ik loop redelijk ontspannen en kan er best van genieten. Na een klein uurtje en bijna 11 kilometer op de teller is mijn hoofd een stuk leger en voel ik me wat energieker!

IMG_0014

Vrijdag
Mijn vrije dag start ik met een 15 minuten core workout. Ik heb al heel de week geen core stability oefeningen gedaan, oeps!  Ik werk een aantal artikelen voor Glow uit terwijl ik tussendoor wat telefoontjes afhandel voor mijn werk. Een drukke maar goede ochtend!

IMG_0017

Voordat ik het weet is het tijd om op mijn fiets te stappen, want ik heb een massage geboekt! Met de spanning die in mijn lijf zit kan ik een goede massage wel gebruiken. Maar dat wordt alles behalve ontspanning, want het is écht een uurtje pijnbank, pfffff! Vooral mijn kuiten zitten helemaal ‘vol’ en zijn zeer pijnlijk. Ik weet dat het goed voor me is, dus even tanden op elkaar!

IMG_0028

Zaterdag
Vroeg uit de veren, want we hebben een druk weekend voor de boeg! Mijn moeder en schoonmoeder zijn allebei jarig en dat wordt gevierd. Ik start vroeg met een rondje op de markt en haal een hele lading groente, fruit en noten, heerlijk!

IMG_0019

Daarna maken we het huis aan kant en tut ik mezelf op, zodat we de gasten van mijn schoonmoeder kunnen ontvangen. Zij wordt 65, dus we hebben een surprise avond voor haar in petto, met taart en bubbels, een ‘ritje’ in de watertaxi en heerlijk eten. ’s Avonds keren we moe maar zeer voldaan huiswaarts, het was een geslaagde avond!

IMG_0020

Zondag
Ook vandaag gaat de wekker op tijd, want het is duurloopdag. Nienke komt naar Rotterdam om gezellig samen te lopen, jeej! Ik eet een licht ontbijtje en check nog even een leuke route. Hoewel ik er zin in heb, zie ik er ook een beetje tegenop. Zo lekker ging het lopen afgelopen week tenslotte niet…. We starten lekker en al kletsend hobbelen we door. De kilometers vliegen voorbij! De route is afwisselend inclusief een paar bruggen. Vast oefenen voor NYC! De teller tikt door: 14, 15, 16, hoppa we zijn de Brienenoordbrug over!

IMG_0021

We lopen langs de SS Rotterdam en zitten daar al op 22, nog maar 5 kilometer te gaan! Aan het einde van de route bikkelen we de Erasmusbrug over en zijn dan wel blij dat dit de laatste hobbel in het parcours was. We hebben weer 27 kilometer in the pocket! *high five*

IMG_0022

Eenmaal thuis rammelen we! Ik maak voor ons een flinke bak havermout met fruit, wat een traktatie na zo’n eind lopen! Nienke gaat weer naar Den Haag en als ze weg is laat ik mezelf in een warm bad zakken, nice. Vanaf het balkon kijken we naar het VKV City racing event en we zien (en horen!) de formule 1 wagens voorbij schieten! Daarna jumpen we op de fiets voor een verjaardags high tea van mijn moeder, gezellig. De tafels staan helemaal vol en we doen ons flink tegoed aan al het lekkers. Na een gezellige middag met onze familie gaan we naar huis om uit te buiken. Op naar een relaxte zondagavond!

IMG_0023

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

4 Comments

  • Jeetje wat ben je goed bezig! Snap het wel hoor dat je moe bent, want je hebt zo veel kilometers gemaakt deze maand! Extra goed voor jezelf zorgen jij en dan komt het vast helemaal goed! Ik geniet van de wekelijkse updates! Veel succes in september x

  • Toch weer top gedaan allemaal Madelon! Ben altijd zo blij om te lezen dat jullie het ook zwaar hebben haha! Afgelopen week heb ik ook hard geknald, ben nu dus ook echt moe, deze week iets rustiger aan ;) Fijne werk/ trainingsweek weer!

  • Dankje Eefje! En tuurlijk hebben wij het ook af en toe zwaar. Trainen voor een marathon is ook zwaar. But it’s gonna be worth it! :) Train ze ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.