GLOW2NYC COUNTDOWN: 119 days

Deze week zijn onze trainingen voor de NYC marathon écht begonnen. Nog 119 dagen en dan staan we aan de start in the big apple. Tijd om aan de bak te gaan! Nienke en ik delen de komende maanden wekelijks onze trainingen, pijntjes, blaren en hopelijk vooral euforische momenten. Helaas start mijn eerste trainingsweek anders dan gepland…

Maandag
Ik begin de week met een volle werkdag en daarna een les hot yoga. Terwijl het buiten al behoorlijk warm is, werk ik me in het zweet in een zaal waar het nóg veel warmer is. Crazy no? Maar ik hou ervan! En niet onbelangrijk, het houdt mijn stijve (loop)spieren lekker soepel.

foto 2(14)

Dinsdag
Op ons trainingsschema staat een 15 kilometer duurloop. Nienke en ik lopen allebei ‘s avonds. Zij in Den Haag en ik in Rotterdam. Wat is het warm! Het gaat moeizaam en ik heb last van mijn linkerbeen waar ik al een tijdje mee loop te kwakkelen. Toch maar even de fysio bellen?

foto 1(19)

Woensdag
Woensdagavond lig ik na mijn werk op de behandeltafel bij de fysiotherapeut. Meh! Zijn oordeel is precies wat ik verwachtte: mijn bekken staat (weer) scheef, een bekend probleem. Dus mobiliseren, oefeningen doen en alleen korte runs waarbij ik me focus op mijn looptechniek zijn toegestaan. Daaahaaag duurtrainingen! *slik*

foto 2(16)

Donderdag
Baaldag. Ik moet toch even schakelen omdat ik niet met mijn trainingen voor New York kan beginnen zoals ik had gepland. Om de baaldag compleet te maken zit ik ’s ochtends in de stoel bij de tandarts om een afgebroken vulling te laten maken. ’s Avonds een aflevering van Orange Is The New Black kijken met een kop thee en homemade koekjes naar recept van Jessica maken veel goed!

foto(72)

Vrijdag
Wat een stralende dag! ’s Morgens doe ik een korte run. Ik moet van de fysio goed op mijn techniek letten en dan loop ik automatisch wat te hard. Mooi excuus om bij de SS Rotterdam even uit te puffen. Blijft een plaatje om te zien!

foto 1(20)

’s Middags ben ik op uitnodiging van Miss Publicity en We PR bij Bloggers On Board, de food editie: varen over de Kralingse Plas en onderweg allemaal lekkers proeven en nieuwe producten ontdekken. Hoe leuk! Samen met Frances van FoodGloss proef ik een nieuwe smaak Celestial thee, maar trust me, er was nog veeeeeeeel meer lekkers!

glow2nyc_week1_1

 

Zaterdag
6:30 uur de wekker, oeiii! Maar voor iets heel leuks, want we gaan naar het Fit For Summer event van Women’s Health. Maar daarover later meer!

foto(71)

Zondag
Na een lange dag met planks, burpees, push ups, yoga en surf fitness word ik wakker met zware benen en een beetje spierpijn. Ik maak er een rustige zondag van en schrijf een paar artikelen. Ik check onze sponsorpagina en zie dat we al 1207 euro hebben ingezameld voor Stichting Het Vergeten Kind. Wow, dat gaat best goed! Dank lieve donateurs! ’s Avonds voelen mijn benen beter en ga ik naar buiten voor een korte run.

foto(73)


Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

6 Comments

  • Yes! Oude collectie van Nike. Is ook maar heel beperkt in de winkels geweest volgens mij. Love it too! :)

  • Wat balen dat de training niet meteen ging zoals je hoopte, maar het klinkt wel alsof het snel op te lossen is. Succes ermee! :)

  • Thnx. Het gaat al de goede kant op, dus ik ben zeker hoopvol dat het snel is opgelost!

  • Ai, Madelon, wat balen van je blessure. Maar zie dat het gelukkig al de goede kant op gaat, top. Take care!

    En leuk die wekelijkse updates! Krijg er marathon kriebels van.

  • Thanks! En we’ll keep you posted. We zullen zorgen voor nóg meer marathonkriebels! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.