GLOW2NYC COUNTDOWN: 105 days

Na mijn valse start in de eerste week van ons trainingsschema ging het gelukkig al gauw een stuk beter. Dat het kilometervreten is begonnen kon je al in de blog van Nienke lezen. Ik merk dat de marathon nu echt weer in mijn systeem komt, net als toen ik voor Rotterdam trainde. Het schema helpt me daar enorm goed bij. Het staat op papier, dus no excuses!

Maandag
Een vrije dag, heerlijk! En vooral ook nodig, want ik was drie dagen lang ondergedompeld op het North Sea Jazz festival. Samen met mijn man Sander lunch ik heerlijk buiten bij De Bakkerswinkel en we wandelen een rondje door de stad. Een vrije dag zoals ‘ie bedoeld is! ’s Avonds zijn Nienke en ik uitgenodigd voor een Hoopdance workshop, een workout met een hoelahoep. Oei oei, hoe gaan we het daar vanaf brengen? Dat heb je inmiddels kunnen lezen!

foto 1(28)

Dinsdag
Ik weet dat ik een lange werkdag voor de boeg heb en besluit mijn training ’s morgens vroeg te doen. De wekker gaat om 5:15 uur en met kleine oogjes loop ik naar buiten. De progressieve duurloop die op het schema staat is pittig! Ik loop niet lekker soepel en moet hard werken om er iets van te maken. Meter voor meter tel ik af, pfoei. Maar zwaar of niet, wéér een training op weg naar New York in the pocket!

foto 2(20)

Woensdag
Ik kom moeilijk mijn bed uit. De pittige training van de dag ervoor hakt er toch in en ik ben te laat naar bed gegaan… (stom, stom!) Een wake up smoothie doet wonderen, dus aan de slag! ’s Avonds heb ik een afspraak bij de fysio. Ik merk dat het een stuk beter gaat met mijn bekken en hij bevestigt dat gelukkig. Joepie, deze behandeling was voorlopig de laatste! Ik probeer drie keer per week mijn core te trainen als ondersteuning voor het lopen, dus voordat ik mijn bed in duik doe ik met de Nike Training Club app nog de To The Core workout.

foto 2(21)

Donderdag
De wekker gaat wéér vroeg want ik weet dat er de komende dagen veel hitte aankomt. Iets waar ik niet goed tegen kan, zeker niet als ik moet trainen. Ik doe mijn intervaltraining van vrijdag alvast en qua temperatuur is het nog prima te doen! Ik loop soepel en voel me goed als ik klaar ben. Het is onwijs lekker weer dus spring ik op de fiets naar mijn werk in Delft. ’s Avonds heb ik best vermoeide benen van het lopen en fietsen en relax ik op het balkon met de Runner’s World waar onze GL2R crew founders Fieke en Francien in staan. Stoer!

foto 2(22)

Vrijdag
Ik ben beduusd van al het nieuws over het neergeschoten vliegtuig en begin de dag met een minder flitsende start dan ik had gepland. Ik kruip achter de computer en ga aan het werk voor Glow. ’s Middags doe ik een NTC training plus core workout: zweten!! Daarna maak ik me klaar om uit eten te gaan met mijn loopbuddies. Het weekend is begonnen!

foto 1(27)

Zaterdag
Mijn zaterdag begint spetterend! Hoewel dit eigenlijk mijn rustdag is, kan ik het niet laten om het water in te duiken. Ik hoorde vrijdag namelijk van goede vriend (en marathonbegeleider) Rafael dat er een buitenbad is in de buurt van Rotterdam. Een 50 meter buitenbad, wat?! Daar gaat mijn zwemhart sneller van kloppen. Ik zwem een klein uurtje in een rustig tempo en kom heerlijk ontspannen weer uit het water.

foto 4(7)

Zondag
Duurloopdag! Samen met Rafael en Erwin, die ons begeleiden op weg naar de marathon, vertrek ik naar Den Haag. Meestal lopen we allemaal afzonderlijk, maar soms proberen we juist met elkaar te lopen voor de gezelligheid en motivatie. Ik krijg daar altijd enorm veel energie van. Nienke heeft een route door de duinen uitgestippeld en die is prachtig. Het is hartstikke warm, het zweet gutst van ons af. Maar hupsa, weer 22 kilometer in de benen. Wat is samen lopen toch gezellig!

foto(75)

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

 

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.