GLOW2NYC COUNTDOWN: 98 DAYS

Week 4 van ons trainingsschema voor de New York marathon al weer. In de blog van Madelon van vorige week kon je lezen dat we na wat opstartproblemen er nu echt in beginnen te komen.

Maandag
Ik start de week met een circuittraining en ga aan het werk. Mijn ouders wonen aan de andere van het land maar staan een weekje op de camping in Wassenaar. Gezellig! ’s Middags gaan we samen naar Het Mauritshuis dat sinds vorige maand weer open is. Als ik thuiskom ga ik nog even aan het werk. Na het eten plof ik op de bank en kijk een aflevering van House of Cards.

foto (6)

Dinsdag
Ik begin de dag met een duurloopje van 10 km. Ondanks dat het vroeg is, loopt de temperatuur al aardig op. Maar het gaat best lekker. Daarna vlug douchen, ontbijten en aan de slag. ’s Avonds fiets ik naar Wassenaar voor een bakkie thee bij mijn ouders op de camping.

foto 1 (41)

Woensdag
Een dag van nationale rouw. Ik voel me verlamd en machteloos en kan me moeilijk op mijn werk concentreren. Aan het eind van de middag doe ik een lesje hot yoga. Het is rustig in de studio. Weinig mensen hebben zin om te zweten in een verwarmde ruimte vandaag.

foto 3 (26)

Donderdag
De wekker gaat vroeg. Tijd voor intervaltraining! Ik heb het warm en de laatste minuten gaan steeds moeizamer. Toch voel ik me, zoals altijd na een rondje intervallen, blij en energiek als ik klaar ben. Ik spring onder de douche en stap in de auto voor een afspraak in Amsterdam. Het is de laatste vakantiedag van mijn ouders. Eind van de middag fietsen we samen door de duinen en ’s avonds eten we gezellig in de tuin. Wat ligt er op ons bord? Een salade met quinoa, avocado, zalm, tomaat en rucola. Yum!

foto 4 (18)

Vrijdag
Nog 100 dagen tot de marathon. Time flies! Ik ben al om 05.30 uur wakker en kan niet meer slapen. Na een korte cirquittraining + 15 minute NTC alpha abs workout kruip ik achter mijn laptop. ’s Middags komt Madelon om nieuwe foto’s te schieten voor de site. We moeten er even in komen maar hebben dan de grootste lol. Check onze Facebook pagina voor de behind the scenes en bloopers.

mad_nien DH

Later komt Sander, Madelon’s man, ook naar Den Haag en eten we met z’n vieren een hapje bij Barbarossa Beach.

foto (37)

Zaterdag
Rustdag. Ik start met koffie, een stuk bananenbrood en de krant. Daarna zoek ik de foto’s uit van gister en schrijf een artikel voor de site. Later die dag komen vrienden eten en ik duik de keuken in om alvast wat voor te bereiden… Dan blijkt dat onze vrienden de afspraak morgen in hun agenda hebben gezet in plaats van vandaag. Oeps. Foutje. Ik gooi wat eten in de vriezer en de rest eten we zelf op. Daarna kijk ik twee afleveringen van House of Cards en kruip vroeg in bed.

foto 1 (42)

Zondag

Om 7.45 uur stap ik de deur uit voor mijn lange duurloop. Ik ga naar het Haagse Bos, loop 2 rondjes en weer terug. Als ik thuiskom heb ik 22 km in de benen. ’s Middags ga ik SUPPEN met de GL2R crew in Rotterdam. O wat was het gaaf! Maar daarover binnenkort meer…

foto 2 (42)

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.