GLOW2NYC COUNTDOWN: 84 DAYS

Madelon liep lekker vorig week. Ik niet. Ik was vermoeid en had last van mijn benen en rug. De tempoduurloop op dinsdag heb ik zelfs overgeslagen en de intervaltraining op donderdag en lange duurloop op zaterdag gingen moeizaam. Nieuwe week, nieuwe kansen!

Maandag
Ik start de week relaxed met Yin/Yang yoga. Ik verheug me op de Yin-sessie aan het einde van de les waar de focus ligt op het lang stretchen van je bindweefsel. Na de les voel ik me als herboren! Als ik thuiskom maak ik een wortel-appel-sinaasappel-gember-sapje met de juicer van Cuisinart die ik mag testen. Er wacht een flinke stapel werk dus ik ga vlug aan de slag. Jos is er ’s avonds niet met eten en ik maak één van mijn favoriete maaltijden van de laatste tijd: zomersalade met asperges en geitenkaas. Daarna kruip ik weer achter mijn laptop om een artikel af te maken. Ik hang nog een uur met Madelon aan de telefoon om wat dingetjes voor Glow door te spreken en dan is het bedtijd.

wortelgembersap

Dinsdag
Om 7.00 uur stap ik de deur uit voor een tempoduurloop: 1 kilometer inlopen, 4 kilometer versnellen, 4 kilometer gas eraf en 1 kilometer uitlopen. Het is prachtig weer en ik loop richting het strand. Het gaat lekker. Jee! Dan vlug douchen, ontbijten en aan het werk. Met blogger én nieuwe buurvrouw Annemerel organiseer ik de volgende Girls Love 2 Run crew date en ik ga bij haar langs om te overleggen. Zij loopt ook de NYC Marathon dus we hebben het eerst uitvoerig over onze trainingsperikelen. ’s Middags heb ik een afspraak voor een sportmassage en mijn hamstrings en bilspieren worden flink onder handen genomen. Pijn is fijn! :-)

strand

Woensdag
Ik begin ’s ochtends met de NTC Extreme Full Body workout. Dat zijn weer 30 minuten voor team #crewglowmagnl voor de Chase Summer challenge! Ik spring onder de douche, maak een ontbijtje en ga aan het werk. ’s Avonds eet ik met BFF Femke bij Restaurant As in Amsterdam. Wat een fijne plek en wat een heerlijk eten! Binnenkort vertel ik meer over deze hotspot…

restaurant as

Donderdag
Een half uur later dan gepland begin ik met mijn intervaltraining. Ook deze training gaat een stuk beter dan vorige week. Fijn! Ik heb met collega freelance journaliste Natasha afgesproken om samen te werken bij Fonk Beach. Het strand lonkt, maar we zitten braaf binnen aan een tafeltje te werken.

Fonk

Vrijdag
Ik ben al om 06.00 uur wakker. Toch lukt het een uur later niet om op te staan. Na nog 20 minuten draaien en zin maken stap ik uit bed en hijs me in mijn sportkleding voor de NTC Ab and Butt workout. Douchen, ontbijten en aan het werk! We zijn inmiddels een week verder met de Nike Chase Summer challenge en mijn #crewglowmagnl team staat aan kop. Crew love! ’s Avonds lig ik uitgeteld op de bank: House of Cards binge-watching to the max.

NTC workout
Zaterdag
27 kilometer staat er op het schema. Zo ver heb ik niet gelopen sinds ik voor mijn eerste marathon, die van Rotterdam in 2010, trainde. Eerlijk gezegd zie ik er een beetje tegenop. Jos is zo lief om mee te fietsen voor mental support. En als windvanger. ;-) Bijna 10 kilometer pal loop ik pal tegen de wind in. Poeh! Misschien niet zo handig om vandaag langs zee te lopen…

foto (9)
De kitesurfers zijn wél blij met de harde wind, de lucht is packed. Mooooooi! Dan mag ik me omdraaien en met de wind mee rennen. Woei! Na 20 kilometer krijg ik het steeds zwaarder. Ik voel mijn rug en moet even stoppen om te rekken. De laatste kilometers tel ik af: nog 5, 4, 3, 2, 1… Hè, hè!

kitesurfers
’s Avonds belonen we de kilometers in onze benen met sushi bij ons favoriete sushitentje Kiraku. Hun tonijn avocado salade is echt de best ever!

kiraku
Zondag
Rustdag. ’s Ochtends schrijf ik een paar artikelen. Na een easy Sunday walk gaat de chill modus aan op deze regenachtige dag: koffie & leesvoer.

koffie

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.