glow2nyc: raceday

Oh my, het zit er op! We hebben het gewoon écht gedaan. Hoe de allerlaatste trainingsweek ging heb je kunnen lezen in de blog van Nienke. Hoe ging het op het moment suprême: raceday?

04.oo uur
We appen elkaar of we al wakker zijn. Ja dus. Of het nu door de jetlag of pre-race nerves komt, of doordat in de US deze nacht de wintertijd is ingegaan: we zijn allebei al een tijdje klaarwakker en kunnen echt niet meer slapen.

04.30 uur
Tijd om op te staan. We maken op onze hotelkamer een havermoutontbijtje klaar en trekken onze hardloopkleding aan met daarover een warme joggingbroek, een paar truien en een jas. Het is nu maar een graad of 3 buiten en we moeten straks lang wachten voordat we mogen starten.

05.30 uur
In de lobby van het hotel is het een drukte van jewelste. Alle lopers uit het hotel staan te popelen om naar de start op Staten Island te gaan. Vanuit de bus hebben we een adembenemende view vanaf de brug, kriebels!

06.30 uur
We komen aan bij het startgebied waar al flinke rijen bussen en hardlopers staan. Voordat we naar binnen mogen worden we gefouilleerd. Eenmaal binnen kijken we onze ogen uit, wat is het groot en wat veel vrijwilligers en hardlopers. Het lijkt wel een compleet dorp! Op naar de blue zone waar wij mogen wachten tot de start.

nyc marathon

07.30 uur
Het grote wachten kan beginnen. We zoeken een plekje uit waar we kunnen zitten onder onze fleecedeken. We krijgen een muts waar we heel blij mee zijn, want brrrr wat is het koud! We drinken een kop thee, water en eten nog wat en proberen af en toe ook even wat te bewegen. Koude tenen!

nyc marathon

new york marathon

08.50 uur
We mogen het startvak in, maar ook hier moeten we weer wachten. We brengen een paar bezoekjes aan de dixi en trekken alvast een laag kleding uit zodat we straks makkelijk de laatste kledingstukken uit kunnen gooien. Alle kleding wordt verzameld en gegeven aan daklozen in New York, dus dat is een mooi doel voor al die truien en joggingbroeken.

nyc marathon

09.47 uur
Bam! We horen het startschot op de Verrazano Narrows Bridge. Even later komt de menigte voor ons langzaam in beweging en terwijl ‘Start me up’ van The Rolling Stones door de speakers knalt, rennen we over de start. We voelen de wind flink razen en als we de brug op rennen worden we bijna weggeblazen. Woeiii! Gelukkig hebben we onze mutsen, vestjes en handschoenen nog aan, want oef het is nog steeds best koud. En wat een pittige start! Als we de brug over zijn hebben we de eerste 2 kilometer gelopen en komen we aan in Brooklyn. Er staan veel supporters langs de kant die hun longen uit hun lijf schreeuwen om iedereen aan te moedigen. Awesome!

new york marathonnew york marathon

10.39 uur
De eerste 10 kilometer zit erop! We hebben de eerste brug en eerste heuvels in onze benen. Maar we gaan lekker! We kunnen nu al niet meer bijhouden hoe vaak mensen onze namen roepen. Maddy & Nina, looking good! You’re awesome! You got this girls! Heerlijk! Door de adrenaline en de cheers van de supporters lopen we wat aan de snelle kant. We zijn gewaarschuwd voor de rest van het parcours, dus we proberen goed te pacen.

11:06 uur
We durven het nog niet tegen elkaar te zeggen, maar op 15 kilometer beginnen we de benen al een beetje te voelen. De wind en het vals plat maken het behoorlijk zwaar. Wanneer we na 15 kilometer Lafayette street opgaan speelt een bandje ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana. De muziek geeft een enorme boost voor de volgende klim! Een paar kilometer verder komen we Marius tegen. Hij heeft hier gewoond en is echt aan het genieten. Mooi!

11:33 uur
We passeren het 20 kilometer punt. Onze benen worden aardig op de proef gesteld! De wind is echt pittig en hebben we van voor of van de zijkant. Pfff, wat is dit hard werken! We lopen net even op een vlak stuk en grappen tegen elkaar dat dit toch ook wel fijn is. Maar dan kijken we voor ons en zien we de slinger van lopers de Pulaski Bridge opgaan. Oké, we zetten ons weer schrap: rechtop lopen, kleine pasjes en naar voren kijken! We passeren het halve marathonpunt, half way there!

12:01 uur
We slingeren door Queens en zijn bijna op het 25 kilometer punt. Daar is de Queensboro Bridge. We lopen naar boven, maar er lijkt geen eind aan deze brug te komen! We puffen en rennen in ritmische kleine stappen naar boven. Ontzettend veel mensen om ons heen wandelen inmiddels. Ons tempo zakt flink maar we blijven klimmen. Eenmaal boven zijn we blij en opgelucht, we got this nasty one! Maar boven betekent ook weer naar beneden… Dat vonden we in het begin van het parcours nog fijn, maar nu niet meer. Elke stap naar beneden geeft een stekende pijn in de bovenbenen. Onderaan de brug zouden onze mannen staan. Ja, we zien ze!! We zwaaien, lachen en slikken de emoties weg. Oh wat hadden we dit nodig!

nyc marathon

nyc martahon

12:28 uur
De 5 kilometer die volgt op 1st Avenue is pittig. Maar het publiek is amazing! Het is onvoorstelbaar hoe de Amerikanen iedereen aanmoedigen. Ze gaan compleet uit hun dak! Er staan zelfs mensen met spatels Vaseline klaar voor schrale lippen en andere pijnlijke lichaamsdelen. De cheers helpen ons 1st Avenue over. Mentaal en fysiek kijken we inmiddels reikhalzend uit naar dat 30 kilometer punt. Yes, nog 12 te gaan!

12:57 uur
Na ruim 31 kilometer zit 1st Avenue erop en maken we ons klaar voor de Willis Avenue Bridge. Net als we de brug op lopen draaien ze keihard ‘New York’ van Alicia Keys. Kippenvel! De brug is steil maar gelukkig een stuk korter dan de vorige. Alles doet pijn inmiddels. En toch genieten we van elke stap. De cheers langs de kant, de uitzinnige mensen, de grappige teksten op borden en spandoeken, de enthousiaste bands (130 langs het hele parcours!) en vrijwilligers. Het is echt ongelooflijk! We passeren de Madison Avenue Bridge, de kortste en minst steile brug van het parcours, en daarna tikken we het 35 kilometer punt aan. Yes!

Oké, de laatste 7 kilometer, we got this! We peppen elkaar op en weten dat we zo Central Park in gaan, coooool! Vlak voor het park zien we onze mannen nog een keer staan! Deze keer een lach van een boerin met kiespijn en alleen een duimpje in de lucht, maar we zijn superblij dat we ze nog een keer zien. We lopen Central Park in en weten dat we er nu écht bijna zijn. Het park is prachtig in de herfst, maar djeez wat zijn de heuvels zwaar, 37… 38… Elke. Stap. Doet. Pijn.

13:25 uur
Yes! 40 kilometer. Die laatste kilometers door Central Park zijn mooi, maar evil… De sfeer in het park is super. Als je hier loopt weet je dat je het gaat halen. En het publiek weet dat ook. Het zonnetje komt af en toe door maakt het nog mooier. Ondanks de pijn weten we het tempo zelfs op de klimmetjes mooi vlak te houden en naar de laatste kilometer toe kunnen we zelfs nog iets versnellen.

13:37 uur
De finish is in zicht! Oh my god, hier hebben we al die tijd voor getraind. Hand in hand en met een smile van oor tot oor rennen we over de finish! Onze horloges geven 3:50 uur aan. Wat zijn we blij en trots dat we dit samen hebben geflikt. We omhelzen elkaar stevig en hangen bij elkaar de medailles om. WE DID IT!

nyc marathon
nyc marathon

Ontzettend bedankt voor jullie reacties, aanmoedigingen en felicitaties. Overweldigend en hartverwarmend! En niet te vergeten: voor alle donaties voor Stichting Het Vergeten Kind! We hebben 3095 euro opgehaald voor dit prachtdoel en daar zijn wij (en de stichting) superblij mee. Een bijzondere dank gaat uit naar SAM Accountants voor de sponsoring van Madelon. En ook een special thanks voor onze mannen! Zij hebben ons niet alleen enorm gesteund de afgelopen maanden maar ook in hoog tempo door New York gefietst om ons aan te moedigen en foto’s te maken. Nog twee mannen die een special thanks verdienen: Erwin en Rafael, bedankt voor de schema’s, gezellige duurlopen en support! 

 

32 Comments

 • Snif… Wat hebben jullie dit mooi beschreven en wat waanzinnig dat jullie dit zo met elkaar kunnen delen. Lijkt me heel bijzonder. Jullie hebben het fantastisch gedaan!

 • Wauw toppers! Zo goed gedaan! Super mooi verslag! Heerlijk om zo m’n dag te beginnen, verslagje lezen bakje koffie en nu hup aan het werk!

 • Wat een prachtig stuk! Ik heb al jullie verhalen tot de marathon op de voet gevolgd en dan om dit positieve verslag te horen.. Daar krijg ik gewoon een beetje tranen in mijn ogen van! Echt heel goed gedaan!

 • Mooi verslag! Heb jullie via de app gevolgd, wat bleven jullie mooi vlak in tempo. Echt super!

 • Wauw, wat een mooi verslag! “We omhelzen elkaar stevig en hangen bij elkaar de medailles om. WE DID IT!” Kippenvel! Geniet van deze enorme prestatie!

 • Heerlijk om te lezen! Supertof, vooral na het meeleven afgelopen zondag met de app en dan het pingetje dat jullie zo’n toptijd hebben gehaald! COOL!

 • Nu wil ik hem ook lopen!
  Wat een mooi verslag en wat een topprestatie.
  Jullie zijn toppers!

 • Wat een mooi verslag en wat geweldig dat jullie samen over de finish kwamen.En.. wat een super tijd, gefeliciteerd!! En de tip van jullie ‘Amerikaanse namen’ op de shirts onthoud ik (mocht ik ooit zelf een marathon in de VS lopen;).

 • Super mooie prestatie! En heel mooi geschreven, voelt bijna alsof ik er bij was… Kippenvel.

 • Wooooow, SUPER gedaan ladies, ik heb diep respect voor jullie. Mij trok eerlijk gezegd de NY Marathon niet zo erg, maar na jullie verhaal en de sprekende foto’s ga ik me er in de toekomst zeker toch een keer aan wagen. Cool dat jullie dit samen konden delen en dan ook nog eens in een schitterende tijd x

 • Respect voor jullie meiden, super goed gedaan dit en een mooie tijd! Jullie mogen echt heel trots op jezelf en elkaar zijn! Leuk om ook zo’n stukje te lezen

 • Zo leuk!! Ik ben aan het trainen voor mijn eerste halve marathon en ben van nul begonnen, letterlijk bezig met de start to run tot 5km op dit moment. Jullie verhaal geeft me zoveel inspiratie om verder te doen! Wie weet loop ik ooit ook een volledige marathon!

  Jullie hebben dat super gedaan, proficiat!!

 • Wat een prestatie!!! En wat een mooi verslag van jullie bijzondere dag! Helemaal trots op/voor jullie :-)

 • Wat prachtig en leuk beschreven! En thanks “mannen van…” Voor de foto’s ,ze maken het verhaal compleet .

 • Wat een mooi verslag (ook van de mannen) en wat een geweldige prestatie zeg! Ik train nu voor de marathon van Rotterdam 2015. Blij met jullie ervaring en tips! Mooie tijd gehaald, super gedaan meiden!

 • Het zag er nog redelijk soepeltjes uit toen ik jullie zag lopen vlak voor het punt waar we Central Park in mochten. Gezellig zij-aan-zij om even later in een prachtige tijd te finishen. You dit it! Op naar de volgende uitdaging…

 • Waaauw, wat gaaf zeg! Ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben geschreven, allemaal onthouden of tijdens de marathon dingen ingesproken in jullie telefoon of iets dergelijks? Oh en ik ben ook heel benieuwd hoe jullie die havermout hebben bereid op de hotelkamer hihi!

 • Hi Tess, We hebben dit gewoon onthouden en Madelon maakte onderweg af en toe foto’s.
  We hebben overnight oats gemaakt op onze hotelkamer. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.