GLOW2NYC COUNTDOWN: 8 DAYS

We gaan de laatste week in, it’s getting real now! Nienke had al last van marathonkriebels en bij mij beginnen die nu ook echt te komen. Het komt zó dichtbij! De tweede week taperen zit erop…

Maandag
Ik word supervroeg wakker. We zijn met de familie het hele weekend in Versailles geweest. Onwijs leuk, maar ik ben wat onrustig van alle indrukken. Ik ga dus maar uit bed en doe een core workout. Nummer één van deze week: check! Ik kruip daarna thuis achter de computer om te werken en reis later op de dag naar Leiden waar ik afspraken heb.

IMG_0150

Na een vermoeiend weekend heb ik een rustige maandagavond gepland. Ik zet een makkelijke maaltijd op tafel, maak een artikel af en kruip op de bank met een kop thee. Ik heb de halve finale van Heel Holland Bakt gister moeten missen dus die kijk ik terug. Hoera voor Uitzending Gemist!

IMG_0142

Dinsdag
Er staat een tempoloop op het schema, dus ik ga vroeg uit de veren! Het waait enorm dus ik trek voor het eerst in tijden mijn bodywarmertje uit de kast. Aan mijn tempo is geen touw vast te knopen! Ik loop veel te hard, probeer terug te zakken en goed te pacen wat op mijn schema staat, maar het lukt niet. Ik ben bekend met dit ‘probleem’: we zijn begonnen met taperen.

IMG_0144

Na mijn werk worstel ik me door de storm naar de yogaschool bij mij om de hoek. De focus bij de les van vandaag is de core, hallooooo! Het is een pittige maar fijne les en mijn lijf voelt een stuk beter na afloop. Thuis schuif ik aan voor een dampend bord broccolisoep. Dat gaat er goed in met dit herfstweer!

IMG_0146

Na het eten zie ik dat het promofilmpje voor de NYC marathon van Stichting Het Vergeten Kind af is, cool! Ik deel het natuurlijk gelijk op social media in de hoop dat we er nog wat sponsors bij krijgen voor dit mooie doel! Ook zie ik dat de NYC marathon app klaar is! Ik zet ‘m gelijk op mijn telefoon en voer de namen in van de andere crewleden in. Niet dat ik ze tijdens de marathon kan volgen, maar toch… Jij kunt ons dus ook real time volgen als je dat leuk vindt!

IMG_0147

Woensdag
Rustdag! Tenminste… fysiek dan. De rustdagen zijn in deze fase extra belangrijk, dus vandaag mag ik echt even niet sporten. Ik ga ook een half uur later uit bed dan normaal, zodat ik wat langer kan slapen. Stiekem best lekker!

Na een drukke werkdag maak ik zoete aardappelfrieten met geroerbakte groenten en garnalen, lekkerrrr! Daarna springen we op de fiets naar Lantaren Venster voor een optreden van José James, leuk! Er zijn maar een paar zitplaatsen, maar we zijn gelukkig op tijd dus dat is wel relaxed. Ik wil mijn benen vandaag voldoende rust geven. Het is een prachtig optreden en moe maar nog nagenietend fietsen we weer naar huis. Om 24.00 uur duik ik mijn bed in, oeps wel een beetje laat!

IMG_0149

Donderdag
Ondanks het late tijdstip van gisteravond, ga ik toch gewoon voor mijn morning run. De trainingen worden steeds korter en blijven nu zelfs onder de 10 kilometer. En dat is best even wennen! Ik loop wel lekker, maar mijn tempo schommelt nog steeds. De 45 minuten van het schema worden er 47 en na exact 9 kilometer tik ik thuis de deur weer aan. Oh jee, ik voel een keelpijntje opkomen, hopen dat het niet doorzet!

IMG_0157

Ik merk dat ik aan het aftellen ben voor het vertrek naar NY en dat maakt dat ik me soms moeilijk kan concentreren. Ik ruim op mijn werk mijn bureau op en heb gelukkig behoorlijk wat afspraken. De dag vliegt voorbij! Na mijn werk ga ik linea recta door naar de massagesalon. Mijn kuiten zitten hartstikke vol, dus dat wordt een uur op de tanden bijten!

IMG_0151

Bij binnenkomst zeg ik tegen de masseuse dat ik alleen mijn benen wil laten masseren. “Een heel uur?!” vraagt ze een beetje geschrokken. Ja een heel uur! En dat zal ik weten ook…

Na de massage voelen mijn benen wat beurs, maar wel goed. Als ik naar huis fiets is het al best laat. Ik heb geen zin om te koken en ga langs ons favoriete Chinese eethuis voor gekookte dumplings en een auberginegerecht met veeeeeel knoflook, hmmm! Na het eten beantwoord ik nog wat mails en duik mijn bed in.

Vrijdag
Oh no, keelpijn. Maar echt! Ik heb een slechte nacht gehad, kan haast niet slikken en heb hoofdpijn. Ik trek paracetamol en keeltabletten uit de kast en schenk een kop warme thee in. Ik kan dit nu echt niet gebruiken ruim een week voor de marathon… Na een half uurtje ga ik toch proberen wat nuttigs te doen en ik maak een bordje havermout en klap mijn computer open. Niet zo’n goed plan, dus ik klap ‘m ook gauw weer dicht.

IMG_0154

Ik bel mijn huisarts (zou ik normaal nooit doen voor keelpijn) en vraag of hij nog tips heeft. Ik moet hier zo snel mogelijk vanaf! Hij is zelf een ervaren marathonloper en grapt dat ik maar beter mijn startbewijs aan hem kan overdragen. No way natuurlijk, gekkerd! Hij adviseert me zoveel mogelijk rust te houden en preventief de holtes schoon te houden. Op naar de drogist dus voor neusspray!

De rest van de dag houd ik me koest. ’s Avonds maak ik soep (ja alweer!) en zoek ik op tijd mijn bed op. Deze dag liep even anders dan gepland…

Zaterdag
Ik voel me nog steeds niet lekker (ga weg keel- en hoofdpijn!). Ik moet nog behoorlijk wat spullen halen voordat we naar New York vertrekken en ben de hele ochtend in de stad. Ik sla flink wat groente en fruit in op de markt, veel vitaminen kan ik nu goed gebruiken! Ook stop ik bij de visboer voor een groot stuk verse zalm (hallo dosis omega 3!)

IMG_0160

Verder haal ik warme kleren voor in het startvak, wat koolhydraat- en proteïnerepen en een paar nieuwe shirts om mee te nemen. Daarna eet ik bij Spirit een bord vol veggies en slurp ik een groot glas wortel-gember sap leeg. Komop vitamientjes, do your thing!

IMG_0159

De rest van de middag en avond besteed ik zo rustig mogelijk. Ik smul van mijn zalm en eet er veel groente bij. Daarna kijk ik in bed nog twee afleveringen van Orange Is The New Black. Jaaaaaa, de laatste periode voor de marathon is heel rock ’n roll hoor guys! ;-)

IMG_0158

Zondag
Sunday runday! Tenminste, ik ga het proberen. Ik heb nog steeds keelpijn, maar mijn hoofdpijn is wat gezakt en ik besluit voor de 30 minuten van het schema te gaan. Zodra ik de eerste stappen heb gezet voel ik mijn chagrijnige bui van de afgelopen twee dagen weg zakken. Ik ben nu eenmaal vrolijker als ik lekker kan sporten. Zo’n taperfase vind ik dan ook heel moeilijk! Ik loop langs de Maas en door het park en waan me in New York. Nog maar één week!!

IMG_0161

Ik doe nog een korte core workout, schrijf wat artikelen en haal een paar boodschappen. Ook haal ik voor extra vitaminen een heerlijk groentesapje. De zondag vliegt voorbij! Na het eten zit ik met een kop thee klaar voor de grande finale van Heel Holland Bakt. Het zondagse rustpuntje voordat we de aller-, allerlaatste week in gaan. Spannend!!

IMG_0171

Nienke en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

7 Comments

  • Woah, nog maar 8 dagen, dat is snel gegaan ineens!!! Balen dat je juist nu zo verkouden bent en keelpijn hebt gekregen. Helaas had ik voor de halve marathon vorige week precies hetzelfde, en dat zorgde ervoor dat ik hem toch minder liep dan gehoopt. Daarna echt ziek geworden, dus verkoudheid helaas niet eruit gelopen. Hopelijk voel jij je weer op tijd helemaal beter!!!

    En ik ga jullie uiteraard volgen op de app :)

  • Ai, balen van je keelpijn! Waar ik me altijd een stuk beter van ga voelen is thee van een halve uitgeperste citroen, snuf kurkuma, snuf kaneel, flinke theelepel honing en gember. Gewoon een stukje gember heel fijn snijden en in een thee-ei doen. Gember werkt ook ontstekingsremmend, dus dat kan geen kwaad nu! Hopelijk knap je snel op!

  • Ohh wat balen dat je je niet lekker voelde Madelon!! Ik duim hard dat het deze week helemaal over gaat. Ik heb nu al zin om jullie allemaal te volgen met de app!

  • Het gaat heel snel Jessica, thanks! Ik hoop dat het echt ziek worden ver weg blijft inderdaad!

  • Bedankt voor de tip Renate! Gember is inderdaad een wondermiddeltje en is momenteel niet aan te slepen hier! ;)

  • Wat leuk dat je ons gaat volgen Marieke! Blijf duimen, het helpt vast!

  • Hopen dat het griepje inderdaad weg blijft deze week! Succes met de laatste rustweek en alvast heel veel succes (en veel plezier natuurlijk!) :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.