GLOW2NYC COUNTDOWN: 1 DAY

Nog 1 nacht! Nog MAAR 1 nacht! Madelon was een beetje ziekjes vorige week, maar is gelukkig weer opgekrabbeld. Deze week moesten we goed eten en goed slapen, liepen we een paar shake out runs en… vlogen we naar New York!

Maandag
Een uur voor de wekker word ik wakker. Mijn lijf staat blijkbaar nog ingesteld op de zomertijd. Ik kan niet meer slapen en sta maar op. Ik maak een smoothie, beantwoord wat mails en doe mijn administratie. Daarna fiets ik naar de yogastudio. Tijdens de les kan ik me moeilijk concentreren. Mijn gedachten vliegen alle kanten op en mijn lijf voelt onrustig. Zal het door de pre-race jitters komen? Pas als ik aan het einde van de les in Savasana lig voel ik me iets rustiger. Als ik thuiskom maak ik twee rijstwafels met pindakaas en banaan (yum!) en ga aan het werk.

rijstwafel pindakaas banaan

’s Avonds kijk ik naar de speciale live uitzending van RTL4 die in het teken staat van Stichting Het Vergeten Kind. Ik ben nu extra trots dat we met ons NYC marathon avontuur deze vergeten kinderen kunnen helpen.

Dinsdag
’s Ochtends stap ik de deur uit voor een 5 kilometer run. Ik heb er zin in! Mijn enthousiasme verdwijnt alleen al snel, want het gaat voor geen meter. Ik voel mijn linkerknie weer, kan het juiste tempo niet vinden en in mijn t-shirtje heb ik het best een beetje koud. Het hoort er misschien allemaal bij in deze fase, ik vind het maar meh!

fall running
Thuis doe ik nog een korte core workout en dan stap ik onder de douche. Daarna maak ik een kom havermout en ga achter mijn laptop zitten: aan de slag! ’s Middags vallen er kaartjes op de deurmat met succeswensen voor New York. Wat leuk! (Die schattige snoeshanen zijn mijn nichtjes.)

kaartjes
Na het eten laat ik mijn knie nog één keer behandelen. Sinds de laatste lange duurloop zeurt-ie en ik dacht dat het wel bij zou trekken nu we minder kilometers maken. Maar helaas. Na de behandeling kan ik nog twee dingen doen: goed rust houden en hopen dat het goed gaat zondag. *fingers crossed* Thuis drink ik een kop thee en duik mijn bed in.

Woensdag
Ik ben weer ruim voor de wekker wakker. Ik draai me nog een keer om maar kan echt niet meer slapen. Om antwoord te krijgen op de vraag  ‘wat voor weer zou het zondag zijn in New York?’ check ik voor de zoveelste keer deze week de WeatherPro app. Het ziet er gunstig uit: droog, een graad of 8 en een matige wind. Hopelijk blijft dat zo! Ik bedenk dat ik echt flink wat warme kleding moet meenemen voor als we zondagochtend naar de start gaan en daar uren moeten wachten, want wat zal het dan fris zijn!

FullSizeRender-2

Ik ga douchen en aan het werk. Aan het eind van de ochtend ga ik naar de drukker om onze shirts op te halen met daarop onze ‘Amerikaanse’ namen.

Shirts New York marathon

Als ik thuiskom ga ik gauw weer aan de slag. Ik moet nog van alles af hebben voordat we vertrekken vrijdag. Eind van de middag ben ik zo onrustig dat ik even een rondje ga wandelen om stoom af te blazen en wat boodschappen te halen. Na het eten leg ik spullen klaar die ik morgen wil inpakken en echt niet mag vergeten en dan plof ik op de bank.

new york sweater
Donderdag
Het voelt een beetje raar om mijn hardloopkleding aan te trekken voor ‘maar’ 20 minuten, maar ik ben blij dat ik even mag rennen. De eerste 10 minuten denk ik alleen maar aan pijntjes die ik wel of niet voel. Dan zeg ik tegen mezelf dat ik daarmee moet ophouden en gewoon ontspannen moet lopen. Dat lukt aardig. Als ik mijn straat in loop heb ik zo’n 3,5 km gelopen en maak ik de allerlaatste glow2nyc selfie op Hollandse bodem. Morgen vertrekken we naar New York!

hardlopen

FullSizeRender-3

Voordat ik onder de douche spring doe ik een core workout. Daarna ga ik met een kom havermout achter mijn laptop zitten. De rest van de dag ben ik druk om mijn werk af te krijgen. Ik krijg veel lieve berichtjes en succeswensen en het kost me moeite om mijn kop erbij te houden. ’s Avonds kook ik mijn standaard pre-race maaltijd: rijst met sperziebonen en tofu. De marathon is natuurlijk pas zondag, maar ik heb hier nu zin in. Daarna pak ik mijn koffer. Mijn hardloopschoenen en -kleding stop ik voor de zekerheid in mijn handbagage. Ik drink nog een kop thee en dan kruip ik onder de wol.

suitcase runningshoes
Vrijdag
Jeee, we gaan vandaag naar New York! Om half 9 gaan Jos en ik de deur uit richting Schiphol. Daar zien we Madelon en Sander en de rest van onze groep. Als we zijn ingecheckt drinken we een kop koffie en dan begint onze reis.

new york baby

We vliegen via Dublin en als we daar tijdens onze tussenstop aan het lunchen zijn, horen we dat er wordt omgeroepen dat onze vlucht 2 uur vertraging heeft. Boe! We lopen rond om de tijd te doden en onze benen te strekken, drinken nog wat en dan kunnen we eindelijk boarden.

airplane selfie

7 uur later zijn we dan eindelijk in New York! Als we tegen 23.30 uur bij ons hotel aankomen in Manhattan worden we bijna omver gelopen door hordes mensen die Halloween aan het vieren zijn. Wij hebben onze Halloweenpakjes thuisgelaten… We halen vlug nog wat water en fruit bij een winkeltje verderop en duiken ons bed in. Na een reis van 18 uur zijn we aardig gesloopt.

Zaterdag
Als ik wakker word moet ik even nadenken… Waar ben ik? O ja, in New York! Ik kijk op mijn telefoon: 5.00 uur. Ai. Ik probeer nog even verder te slapen, maar dat lukt niet. Tegen 7.00 uur appt Madelon of wij ook al wakker zijn en of we het nieuws ook hebben gezien. Slik, ja…. Er is voor morgen een flinke wind voorspeld die vooral op de bruggen voor een extra uitdaging zorgt. De weervrouw zegt: ‘Be prepared for a wind in your face finish’. Ooo ik wil het niet horen! Gelukkig is het wel droog morgen, in tegenstelling tot vandaag want het regent pijpenstelen. Een uur later staan we beneden in de lobby en lopen naar een tentje verderop om te ontbijten: oatmeal for the ladies and American omelet for the gentlemen.

oatmeal

Na het ontbijt maken we een groepsfoto in ons hotel en dan lopen we met zijn allen naar de marathon expo om onze startbewijzen op te halen.

move4kids stichting het vergeten kind

De expo is onwijs groot en we kijken onze ogen uit. De marathon spirit begint te komen… We gaan het gewoon doen morgen!

startbewijs new york
Vanavond gaan we ergens een hapje (nou ja, flinke hap) eten en op tijd naar bed. Morgen om 5.45 uur vertrekt de bus naar de start op Staten Island. Rond 15.40 uur Nederlandse tijd beginnen we dan écht aan ons grote avontuur! Via de TCS NYC Marathon app en Twitter kun je ons live volgen.

Je kunt ons nog steeds sponsoren voor het prachtdoel stichting Het Vergeten Kind. We hebben bijna 3000 euro opgehaald en daar zijn wij en de stichting natuurlijk hartstikke blij mee, maar we hopen natuurlijk boven dat bedrag uit te komen. Iedereen die al gedoneerd heeft: ontzettend bedankt! Ook bedankt voor alle lieve berichtjes en cheers, superfijn! We hebben er zin in en hopen morgen keihard te genieten en rond deze tijd te shinen met die mooie plak om onze nek!

Madelon en ik houden je wekelijks op de hoogte van onze weg naar de NYC marathon die we op 2 november lopen voor Stichting Het Vergeten Kind. Jullie reacties, likes en shares zijn onze motivatie en inspiratie. Thanks & stay tuned! Wil je ons sponsoren voor Het Vergeten Kind? Dat kan hier!

5 Comments

 • Hi,

  Heb in de aanloop naar mijn New York marathon over 2 maanden al veel aan jullie blog gehad en het met veel plezier gelezen.
  Nu zag ik in deze blog dat jullie nike shirtjes hebben laten bedrukken. Misschien een stomme vraag maar hebben jullie de kleurstelling van die shirts zelf gekozen en zo ja, waar kan dit. Ik heb natuurlijk weet iets in mijn hoofd wat ik wil maar kan het nergens vinden :)

  Liefs, Tember

 • Hi Tember, wat gaaf dat je NY gaat lopen! Wij hebben hier fantastische herinneringen aan, hopelijk wordt het voor jou net zo’n mooie en bijzondere ervaring!! Wij hebben een bestaande kleurstelling gekozen. Voor zover we weten kun je nog geen Nike shirts laten ‘customizen’. Vervolgens hebben we de bestelde shirts laten bedrukken. Online kun je heel veel vinden bij Nike qua kleur enzo, hopelijk zit er iets bij wat je in je hoofd hebt! Liefs en heel veel succes en plezier! Nienke & Madelon (PS: laat je ons weten hoe het gegaan is?)

 • Heel erg bedankt voor jullie reactie. Het komt zo dichtbij, doodeng. Ik laat zeker weten hoe het gegaan is. Ik kan inderdaad nergens vinden of je een shirt kan customizen.
  Ik ga gewoon nog even heel hard zoeken naar de kleurstelling die ik wil :)

  Heel erg bedankt en ik laat het weten. Ondertussen blijf ik gewoon lekker de blog lezen en af en toe jullie race verslag. Gewoon omdat het kan. Alsof de zenuwen al niet genoeg aanwezig zijn haha :)

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.