Boenen met zeep: zo maak je groenten en fruit schoon

Spoel jij je appel ook vlug af onder de kraan voordat je een hap neemt? En gooi je spinazie in een vergiet, houd je die even onder de kraan en kieper je vervolgens de inhoud zo in de pan? Dat is niet zo verstandig. Zelfs niet als je biologische producten koopt. Om vuil, bacteriën en pesticiden te verwijderen is het belangrijk dat je groenen en fruit zorgvuldig wast. Je kunt zelfs een beetje zeep gebruiken. Van limoensap, witte wijnazijn en water maak je je eigen groenten- en fruitzeep, maar je kunt ook een klein beetje ecologisch afwasmiddel gebruiken. Doe de groenten- en fruitzeep in een kleine plantenspuit of lege sprayflacon (spoel die eerst heel goed schoon) en zet ‘m in je aanrechtkastje.

Zo was je bladgroenten:
1. Verwijder van kool- en sla-soorten altijd de buitenste bladeren.
2. Doe de groenten in een vergiet.
3. Spray er een klein beetje zeep over.
4. Spoel goed af met water.

Zo was je appels, wortels, komkommers, etc.:
1. Spray een klein beetje zeep op de appel of komkommer en laat 1-2 minuten intrekken.
2. Schrob schoon met een borsteltje.
3. Spoel goed af met water.

Tags from the story
, , ,