Grieks/Portugese zomersalade

De zomer is inmiddels alweer een tijdje voorbij, maar de herinneringen aan al het heerlijke vakantie eten zit zeer waarschijnlijk nog wel ergens in je gedachten opgesloten. Denk nog maar eens terug aan die zonnige weken in de Algarve, of aan je tijd op één van de vele Griekse eilanden. Deze simpele salade zou je zomaar weer in die vakantiemodus kunnen brengen. Want dit recept heeft zowel Griekse als Portugese invloeden.

Kom maar op met die zomerherinneringen
Snijd de komkommer, avocado en tomaten in robuuste blokjes. Lek de feta uit en brokkel deze in stukken. De ui snijd je door de helft en vervolgens in flinterdunne plakjes. Leg de botersla op je bord, voeg vervolgens de ui, tomaten, komkommer, feta, avocado en olijven toe. Besprenkel naar eigen smaak je salade met de rode wijnazijn en olijfolie. Nu nog flink wat gedroogde oregano er overheen, en de gedachten aan je vorige zomervakantie kunnen beginnen!

Wat heb je nodig (voor 1 salade)
een stuk komkommer
Een paar handjes botersla
2 roma tomaten
Een stukje barrel aged feta
Een handje kalamata olijven
1/2e avocado
Een scheutje rode wijnazijn
Een scheutje extra vierge olijfolie
1 kleine zoete ui
Gedroogde oregano

Meer lekkers:
Spruiten met gnocchi en geitenkaas
Vega burger van zwarte bonen
Koken in een kwartier: 10 lekkere én gezonde recepten
7x recepten met avocado
Bonensalade met tonijn

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
Besloot dat Mike één punt nul ongezond was | goed eten is het halve werk | lekker eten het hele | man én gezonde eter | dat ben ik | meestal

Laatste berichten van Michael van Os (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *