Groene salade met courgette, asperges en erwten

Groen, groener, groenst! Deze groentesalade met courgette, groene asperges en erwten is niet alleen een feest om te zien, maar zeker om te proeven. De avocadodressing maakt deze salade heerlijk fris en gezond. Lekker als side dish bij vlees of vis (laat dan de mozzarella achterwege), of als salade met bijvoorbeeld zoete aardappelfrieten, dit recept is voor allerlei gelegenheden geschikt!

Voor de timing is het handig om te starten met de dressing, dan heb je die maar vast klaar! Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in het bakje van de staafmixer. Voeg het limoen- of citroensap, de tabasco, kwark, de helft van de peterselie, 50 ml water en een snuf zout toe. Mix het geheel tot een fijne dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan gerust nog een scheutje water toe. Heb je geen staafmixer? Met een vork prak je alles ook prima fijn voor een wat grovere dressing.

Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en roerbak de courgette een paar minuutjes in wat olijf- of kokosolie. Pers de knoflook erboven uit, breng op smaak met wat zout en peper en schep de courgette nog even goed om. Intussen maak je de groene asperges schoon (onderkant eraf). Snijd ze in drie tot vier stukken en kook ze samen met de erwten een minuut of vier. Giet af en spoel de groenten goed af met koud water.

Hussel de courgette met de asperges en erwten goed door elkaar en doe alles in een schaal. Voeg de helft van de avocadodressing toe. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer andere helft van de avocadodressing apart bij de salade. Of dip je zoete aardappelfrieten erin, hmmm! Green power!

Shopping list (voor 4 personen)
2 kleine courgettes
1 teen knoflook
350 g groene asperges
250 g tuinerwten (diepvries)
1 avocado
1/2 limoen of citroen (uitgeperst)
1 tl tabasco
2 el kwark
1 bakje platte peterselie (20 g)
1 bol buffelmozzarella
olijf- of kokosolie

zout & peper

DSC_4651

Bron: basisrecept via allerhande.nl

 

1 Comment

  • Oeh, nomz! Ga ik zeker eens maken voor bij mijn rijst, maar dan zonder de dressing want ik mag geen avocado/kwark volgens mijn eetschema :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *