Glow’s guilty pleasures

We hebben ze allemaal: guilty pleasures! Wat kunnen wij écht niet weerstaan, waar ergeren wij ons mateloos aan in de sportschool en wat weten jullie nog niet van ons? Dit zijn de guilty pleasures van Madelon en Nienke.

Welke snack ligt er altijd in de kast?
Nienke: Een reep Lindt met 90% cacao. Elke avond eet ik een stukje bij de thee. Oké, soms twee. Vroeger was niets van chocola veilig in mijn buurt, maar sinds ik alleen nog echt pure chocola eet, vind ik andere chocola vaak te zoet en kan ik me beheersen. O en augurken, ik ben dol op augurken!

Madelon: Noten! Ik kan gewoonweg niet zonder mijn dagelijkse handje noten. Ik sta altijd vroeg op dus ontbijt ik ook vroeg. En dan heb ik tussen 9.00 en 10.00 uur toch alweer trek. Kopje thee en dan mijn zakje of mini-bakje met pecannoten, walnoten en liefst ook nog wat gedroogd fruit erbij. Hmmm.

Wat eet je stiekem heel graag maar zal je andere mensen nooit voorschotelen?
Nienke: Witte bonen en tomatensaus. Er staat altijd wel een pot in de kelder en als ik echt geen zin of inspiratie heb om te koken maak ik dit. Uitje erdoor, wit visje en een gepofte aardappel erbij… Het ziet er niet uit, maar mmm!

Madelon: Als ik geen zin heb om te koken, komt er altijd een gebakken ei aan te pas. Ik hou echt van een ordinair gebakken ei. Dan gooi ik wat groenten in de pan en hoppa een gebakken ei er overheen. Liefst met de dooier nog zacht van binnen. Of op een goede zuurdesem boterham en dan doe ik er augurken bij. Dat kan ik een gast natuurlijk niet voorschotelen!

Wat kun je echt niet weerstaan?
Nienke: Pindakaas. Als een pot na een week nog in de kast staat dan is dat een record.

Madelon: Daar zijn die noten weer… Maar dan de ongezondere gezouten variant. Die kan ik niet weerstaan! Ik ben gek op hartig dus de gezonde ongebrande noten maken in het weekend wel eens plaats voor gezouten cashewnoten. Vers gebrand, oeh!

Grootste ergernis in de sportschool?
Nienke: Kreunende mannen. Echt, waarom? Ik vraag me wel eens af hoe ze zullen kijken als een vrouw zo zou kermen als ze een deadlift of bench press doet. Maar dat durf ik niet te testen…

Madelon: Smokkelen. Ik kan dus écht niet tegen mensen die smokkelen tijdens een workout, of de kantjes er vanaf lopen. Moet ik me natuurlijk niet druk om maken (their loss) maar toch irriteert het me. Ik vind het gewoon not done.

Welke klus stel je altijd uit?
Nienke: Bellen. Het is niet zo dat ik enorme telefoonvrees heb, maar als ik een zakelijk telefoontje moet plegen doe ik eerst 100 andere dingen voordat ik de telefoon oppak.

Madelon: Administratie. Ik zie het echt als noodzakelijk kwaad. Ik doe het wel netjes hoor, maar ik wacht er wel altijd iets té lang mee. En dan is het dus gelijk heel veel werk en baal ik er weer van. Wekelijks bijhouden is een veel beter plan, maar dat hou ik niet vol. Ik vind andere dingen belangrijker, maar dat is natuurlijk onzin.

Heb je een stiekeme dwangneurose?
Nienke: Ik ben een neatfreak. Jassen die over een stoel hangen, lege koffiekopjes op tafel, rondslingerende pennen… IK KAN ER NIET TEGEN. Dus ben ik steeds aan het opruimen, heel vermoeiend.

Madelon: Schema is schema. Soms tot in het absurde toe. Als ik een sportschema heb, bijvoorbeeld in aanloop naar een marathon, dan kan ik daar niet vanaf wijken. Dat betekent dat geen zin bij mij niet bestaat en dat moe vaak wordt genegeerd. En dat laatste is heus niet altijd handig…

Welke film of serie heb je 100 keer gezien?
Nienke: Top Gun. Als tienermeisje had ik stiekem een crush op Tom Cruise (toen was hij nog niet zo eng), de liefde voor Tom is voorbij maar ik heb nog wel steeds iets met aviator zonnebrillen en pilotenjacks.

Madelon: The Never Ending Story. Die vliegende hond vond ik als klein meisje toch wel machtig. Dat was zó mooi gemaakt. Als ik dat nu zie kom ik niet meer bij, want de technieken zijn natuurlijk enorm geavanceerd geworden. Eenmaal ouder beet ik me vast in de films van Quentin Tarantino. Pulp Fiction is heel wat jaren mijn favo film geweest!

Ultieme schaamplaat?
Nienke: Ik ben dol op kerstmuziek. In december zet ik SkyRadio op en tot en met tweede kerstdag luister ik naar niets anders. Behalve als All I want For Christmas van Mariah Carey komt, dan zet ik vlug een andere zender op, van dat nummer krijg ik jeuk.

Madelon: Anita Meyer! Why tell me why is mijn ultieme schaamplaat. Gegarandeerd dat ik door de kamer dans!

Wat weten veel mensen niet van jullie?
Nienke: Ik heb een tijd helemaal niet zo gezond geleefd. De eerste keer dat ik met vriendinnen naar Spanje op vakantie ging aten we de hele week bij McDonald’s. Tijdens mijn studententijd sportte ik niet en stond ik een paar avonden in de week in de kroeg met een glas zoete witte wijn in de ene hand en een sigaret in de andere.

Madelon: Toen ik jong was wilde ik ballerina worden. Hilarisch natuurlijk, want ik was te klein, te dik en ook niet bepaald getalenteerd. Later kwam ik er achter dat sporten met kracht en vermogen toch echt beter bij me passen dan sporten met souplesse en elegantie…

glowmagnl

Meer blogs:
10 vragen aan… de mannen!
Van hardlopen naar borstcrawl
Vragen die je krijgt als je voor een marathon traint

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
,

2 Comments

  • Thanks Jessica! Haha, fijn om te weten dat ik (Nienke) niet de enige ben die daar dol op is. Vind het een genânt ‘prutje’, maar zo lekker. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.