Hallo 2015!

Als de jongen in de winkel vraagt naar mijn plannen, hoor ik het mezelf hardop uitspreken. Lacherig, dat nog wel een beetje. Alsof ik het bijna zelf een mal idee vind. “Euh, ik ga in oktober met vrienden naar Andalusië om een lange trail te lopen. Ja best lang ja. Euhm, 55 kilometer. Ja ook best veel hoogtemeters, iets van 2000.” Hij kijkt me aan met lachende ogen en knikt instemmend.

Nieuwe uitdaging
Tot nu toe nam ik het niet zo serieus. Misschien juist omdat het een mal idee is. Maar op het moment dat ik de winkel binnenstap voor heuse trailschoenen kan ik er echt niet meer omheen. Hallo nieuwe uitdaging van 2015!

Comfort zone
Trailen, het is nog eens wat anders… Bij het zwemmen vond ik mijn rust in urenlang ‘tegeltjes tellen’ op de bodem, bij het lopen zit mijn zen in eindeloze kilometers asfalt. Trailen betekent dat je op de mooiste plekken komt, maar ook dat je continu alert moet zijn. Waar je loopt, hoe je loopt, hoe de route loopt. Brengt me dat diezelfde rust? Ik ga volledig uit mijn comfort zone, maar hee, ‘that is where the magic happens’ toch?

Plezier
Wie me inmiddels een beetje kent weet dat ik me hoe dan ook goed ga voorbereiden. Zo start ik met 25 kilometer door de blubber in het donker tijdens de Petzl Night Trail, loop ik 30 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug van Driebergen naar Rhenen, wordt het Bergsche Bos vaker mijn trainingsplek en komen er vast nog wat trail runs op de agenda tot aan oktober. Alles om samen met Erwin en Rafael in Andalusië 55 kilometer en bijna 2000 hoogtemeters te bedwingen. En vooral om een mal idee tot uitvoering te brengen en daar enorm veel plezier aan te beleven. Want plezier is bij al mijn sportieve plannen altijd de basis.

Bijzonder 2014
Het jaar 2014 was zéér bijzonder. Ik liep niet alleen mijn eerste maar ook gelijk mijn tweede marathon. Het was veel, maar ik had ze beide voor geen goud willen missen. Dat Nienke en ik de marathon van New York samen konden voorbereiden, samen konden lopen en hand in hand de finish over gingen was onvergetelijk, dat behoeft geen verdere uitleg. Ons ultieme glow-moment!

Hallo 2015!
Met de plannen voor 2015 staat er weer (meer dan!) voldoende uitdaging voor de deur voor een bijzonder jaar. Ik doe misschien een beetje lacherig over dit malle idee, maar stiekem heb ik er onwijs veel zin in. Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe plannen te maken. Alles ligt op de plank, ik sta in de startblokken, nu de uitvoering nog. Hallo 2015, ik ben klaar voor je!

Liefs!
Madelon

Wat wordt jouw uitdaging in 2015?

trail running

Afbeelding header: Vincent van Dordrecht

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

14 Comments

 • Gaaf! Prachtvoornemen! Letterlijk! Want trailen is mooi. En nieuwe uitdagingen aangaan te gek. Helemaal als je de weg ernaartoe met fijne mensen kunt bewandelen. Of strompelen. Struikelen ;-)

  Mijn voornemens? Allereerst genieten! Daarnaast mijn eerste triatlon volbrengen (help!) én hopelijk mijn eerste marathon in Berlijn. Maar in Bergschenhoek ben ik er ook bij. 15km met hoofdlampje…dat is alvast een mooie nieuwe uitdaging om meete beginnen! :-)

 • Heel tof! Ik ben niet zo hardloperig…tenminste, sprinten kan ik goed, maar lange afstanden zijn niet zo m’n ding, maar dat trailrunnen lijkt me wel weer heel erg tof! Vooral vanwege de omgeving.

  Mijn uitdaging ligt op het vlak van wandelen. Nu ben ik na zo’n 16 km wandelen wel op. Komend jaar ga ik alle Groene Woudse kroegjesroutes lopen. Beginnen bij 1 cafe in Brabant, gaan door het Groene Woud waarbij je nog een cafe tegenkomt en je eindigt dan weer bij het eerste cafe. Het zijn 10 routes van 8 tot 26 km, doel is om ze allemaal te gaan lopen. Kleine stapjes. Misschien jaar daarop dan wel de vierdaagse ;).

 • Wat een super mooi plan!! Ben heel benieuwd ook naar je verhalen op de weg er naar toe. Heb van de zomer de Mt Blanc Marathon (trail) gelopen en was zo ontzettend mooi, dat je niet door hebt hoe lang je nu eigenlijk aan het (hard)lopen ben.
  Mijn doel voor 2015 is mijn eerste Ironman (hele triathlon) in Nice. Moet aan de ene kant ook nog aan het idee wennen van zo’n bizar lange wedstrijd en ondertussen nu al zenuwachtig (is pas 28 juni)..
  Geniet van je voorbereiding!!

 • Allereerst RESPECT voor wat je allemaal al ondernomen hebt in 2014 en wát een goede voornemens heb je al gemaakt!
  Ik heb met tranen in mijn ogen jullie finish van de New York Marathon gevolgd en ga jouw avonturen weer op de voet volgen dit jaar!
  Voor mijzelf wordt het een jaar van herstel na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken. Maar ik neem een voorbeeld aan jou en gá daarvoor! Ik hoop halverwege het jaar weer helemaal mijn conditie op pijl te hebben en neem mij voor meer te bewegen.

 • Dankjewel Thomas, wat ontzettend lief! Ik hoop dat het nieuwe jaar voor jou een goed herstel brengt en veel gezondheid. Eerst je conditie weer op peil en dan uitbouwen! Ik hoop dat ik je kan (blijven) inspireren en als ik je ergens bij kan helpen… You know where to find me!

 • Wauw Saskia, dat klinkt geweldig! Een héle ironman, wat een afstand en wat een prestatie. Heel veel succes en plezier met de weg er naartoe en de race zelf powervrouw!

 • Hee Esther, wat een gave wandeluitdaging, leuk! Het zal vast prachtig zijn daar. Als je deze kroegjesroute volbrengt is die vierdaagse nog maar een klein stapje verder…. :) Have fun, geniet ervan!

 • Oeh, zo’n strongmanrun is ook gaaf! Leuk om je op ideeën te brengen :) Heel veel plezier, go for it!

 • Haha Sanne, dat strompelen en struikelen komt er ongetwijfeld ook bij kijken ja! ;) Die eerste tri (of try? ;)) gaat je helemaal lukken, je bent hartstikke goed bezig! See you in Bergschenhoek!

 • Wow super tof madelon! Je ziet zovaak van die prachtige trailfoto’s.. Ja ik snap je keuze helemaal!! Ik ga in april mijn eerste marathon lopen, in Rotterdam! En stiekem hoop ik ook ooit jullie achterna te gaan naar NY

 • Toffe voornemens, ik kij al uit naar de verslagen! Op lange termijn wil ik ook graag trails gaan lopen. Voor 2015 ligt voor mij de focus op opbouwen na de geboorte van mijn zoon in oktober. 4 km lukt al weer, eerste doel is 5 km tijdens de CPC in maart. Mijn hoofddoel is de dam tot damloop in september!

 • Wat gaaf Demi! Ik heb zó genoten van mijn eerste marathon in Rotterdam. Ik sta langs de kant om je aan te moedigen hoor!

 • Wat goed dat je alweer aan het lopen bent Marije, chapeau! Mooie haalbare doelen, het gaat je zeker lukken in 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.