5 handige health apps

Je gezondheid ligt voor een deel in je eigen handen. Tegenwoordig zijn er allerlei apps en spullen die je een handje helpen. Met deze health apps is fit worden fun!

Healthy app
Met de healthy app is een gezond leven altijd binnen handbereik. In de app vind je artikelen van vooraanstaande trainers, diëtisten, psychologen, fysiotherapeuten en heb je toegang tot workouts, mind tips, recepten en voedingsadviezen. O en je komt ook regelmatig een item van ons tegen!

Stress check
Wist je dat stress nog slechter voor je gezondheid is dan roken? En dat als je veel last hebt van stress je hartritmevariatie (HRV) is verstoord? Je hartritme is rechtstreeks van invloed op je hersenen. De hersenen sturen je activiteitsniveau aan: het sympathische zenuwstelsel zorgt voor activiteit (het gaspedaal) en het parasympathische zorgt voor rust en herstel (de rem). Als je veel stress hebt geef je voortdurend gas en weet je de rem niet meer te vinden, ofwel: je balans is verstoord. Hoe regelmatiger je hartritme varieert, hoe gunstiger het effect is op je lichaam en geest. De handige stress check app meet je hartslagvariatie door je vinger voor de lichtflits van de camera van je smartphone te houden. Gestrest? Met de Stress Doctor app kun je er iets aan doen.

Breeze
Deze gratis app voor de iPhone stimuleert je om in beweging te komen en telt elke stap die je zet. Breeze registreert je bewegingen en maakt gebruik van gps tracking. Elke dag krijg krijg je een melding hoeveel stappen je moet zetten. Doel gehaald? Dan verschijnen slingers en awesome in grote letters op je scherm. En ja, dat werkt super stimulerend. Alsof je stickers en een krul van de juf krijgt. Je kunt je telefoon gewoon in je tas of broekzak houden, it’s a breeze!

Health Watch 360
In de Health Watch 360 app kun je dagelijks bijhouden wat je eet, hoe lang je sport, hoeveel calorieën je eet en verbrandt en wat de kwaliteit is van je nachtrust, libido, stressniveau en productiviteit op je werk. Daarnaast krijg je inzicht in de voedingsstoffen die je binnenkrijgt en tips om gezondere keuzes te maken. Kortom, een handige app die je helpt om je gezonde levensstijl te monitoren en eventueel aan te scherpen.

Human
Voor een goede gezondheid moet je minimaal 30 minuten per dag bewegen. De gratis app Human voor de iPhone 5S houdt heel handig voor je bij hoeveel minuten je actief bent op een dag. Of je nu wandelt, rent, stofzuigt of fietst, de app registreert het voor je.

breeze  human healthy app

Tags from the story
,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.