Happy Food? Happy Pear!

Soms krijg je van die kookboeken in je handen waar je instant happiness bij cadeau krijgt. Ik ging aan de slag met wat recepten uit De Wereld van de Happy Pear van de Ierse tweelingbroers Stephen & David Flynn en had moeite om de lach weer van mijn gezicht te krijgen. Als je het mij vraagt is het vooral happy food wat de Happy Pear brengt! Maar is het mij gelukt om een plantaardig en toch traditioneel Iers ontbijt te maken?

Mijn allereerste impressie van het boek? Blijheid. Als ik naar de cover kijk en het boek doorblader, merk ik dat ik een dikke lach op mijn gezicht krijg. De leuke broers hebben een aanstekelijke vrolijkheid over zich en dat straalt uit over het hele boek. Ik wist bijna niet waar ik moest beginnen totdat ik het vegan Iers ontbijt tegen kwam. Oh yeah! Witte bonen in tomatensaus, vegan worst, tempeh bacon… Het water liep me al uit de mond. Maar kan ik dit ook maken? Let’s give it a try!

Wie mij volgt weet dat ik dol ben op witte bonen in tomatensaus. Ik greep deze gelegenheid dus aan om er een ontbijt (of beter gezegd brunch) mee te maken. Ik ga normaal voor de snelle gerechten en eerlijk is eerlijk, dit is even wat werk. Maar ik vond het heel leuk om te maken!

En hoe smaakte het? Geweldig! De vegan worstjes waren het meest werk. En hoewel ik ze niet naar worst vond smaken (kan dat überhaupt?) waren ze echt fantastisch! De volgende keer zou ik het worst recept gebruiken om een vegan burger te maken, want: lekker! De gebakken tempeh was zalig, die marinade! De witte bonen in tomatensaus, tsja daar kun je bij mij wel mee aankomen. De scrambled tofu heb ik vervangen door scrambled egg. Daarmee is het ontbijt niet meer vegan, maar daar kun je dus wel voor kiezen. Alle recepten in het boek zijn volledig plantaardig. En een beetje vaker plantaardig eten kan helemaal geen kwaad! De foto’s in het boek zijn allemaal even prachtig en kleurrijk en ik ben nu alweer aan het bedenken welk recept ik volgende keer ga maken.

Het boek is opgedeeld in de categorieën ontbijt, soep, salades, hoofdgerechten, snacks & dips en zoetigheid. Ik heb voorlopig dus nog een hele wereld van de Happy Pear te ontdekken! ;-)

De boys hebben net een nieuw boek uit: ‘The Happy Pear: Recipes for Happiness’. Ik kan niet wachten op de Nederlandse versie, want na de Wereld van de Happy Pear ben ik als een blok voor deze jongens en hun recepten gevallen!

Wil jij ook ‘De Wereld van de Happy Pear’ ontdekken? Dan heb ik goed nieuws! Er zijn namelijk 3 exemplaren te winnen! Laat hier een berichtje achter, of vertel op Facebook waarom jij het boek graag wilt winnen en maak kans! 

Wacht je liever niet en wil je gelijk aan de slag met de heerlijke recepten? De Wereld van de Happy Pear bestel je snel en eenvoudig hier en kost € 24,95. Happy cooking!

Ook lekker:
De perfecte fluffy pancakes
Shakshuka met aubergine en ei
Indiase masoor dal met makreel
Vegan spaghetti bolognese
Spruiten met gnocchi en geitenkaas

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story

3 Comments

  • Ik word ook enthousiast en blij van je recensie. Klinkt als een leuk boek! En mijn leven kan wel wat meer witte bonen in tomatensaus gebruiken. ;) Ik doe daarom graag mee aan de winactie.

  • Happiness met happy food, kan de dag beter beginnen of eindigen? Ik heb onwijs veel zin om met de recepten aan de slag te gaan! Plantaardig eten is een ontdekkingsreis!

  • Ik doe een poging om te winnen! Dit klinkt echt super leuk en een boek vol nieuwe inspiratie van deze twee mannen die ik nog niet ken. Nu ben ik vooral benieuwd naar het recept voor de vegen worstjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.