leuke hardloopevenementen in het najaar

Het is een bekend verschijnsel; als de dagen korter worden en de temperatuur weer zakt hebben heel wat hardlopers wat meer moeite om naar buiten te gaan voor een rondje. Een van de oplossingen? Jezelf inschrijven voor een leuke najaarsrun. Dat geeft je vaak net even wat extra motivatie om lekker door te blijven trainen. Want je wilt natuurlijk wel stralend over de finish rennen! Welke najaarsrun zet jij op je lijstje? Ter inspiratie vast paar leuke hardloopevenementen!

Dam tot Damloop – 18 september
Dit grootste hardloopevenement van Nederland zit helaas al vol qua inschrijvingen. Heb jij een startnummer te pakken? Lucky you! Om je in de historie van het event te verdiepen – het is al de 32e editie dit jaar – én om alvast de beleving van de Dam tot Damloop op te snuiven, kun je nu bij Run2Day Amsterdam (Overtoom 345) de speciale Damloop Store bezoeken. In de store vind je alles wat met de Dam tot Damloop te maken heeft. Ook kun je daar jouw eigen customized ASICS shirt laten bedrukken. Waar je bij staat!

Meer info over de Dam tot Damloop.

Bredase Singelloop – 2 oktober
Een van onze favorieten, al is het alleen al vanwege de gezelligheid! Het is vaste prik, op de eerste zondag van oktober en lopers keren er jaarlijks voor terug. Eenmaal de sfeer geproefd van de 80.000 toeschouwers en talloze bandjes, dweilorkesten, DJ’s en dansgroepen? Ga ga je zeker nog eens terug. Over aandacht langs de kant niets te klagen terwijl je finisht op de Grote Markt. Trek jij je loopschoenen vast aan?

Meer info over de Bredase Singelloop.

Olympisch Stadionloop – 13 november
Starten en finishen in het Olympisch stadion, dat is al spectaculair. Maar er is meer, want dit jaar staan niet alleen de 5 en 10 kilometer op het programma, nee ook running moms & dads kunnen aan de bak! Speciaal voor ouders en hun jonge kindjes wordt de 5 kilometer kinderwagenloop gehouden. Je kunt dus ook met je kind in de kinderwagen meedoen! Dus 5 kilometer mét of zonder kinderwagen, of 10 kilometer en lekker juichen als je dat Olympisch Stadion weer binnen loopt!

Meer info over de Olympisch Stadionloop.

Zevenheuvelenloop – 20 november
Alleen al voor de prachtige omgeving zou je de zeven heuvels van Nijmegen over willen stuiven! De Zevenheuvelenloop is niet alleen een prachtig, maar ook gezellig evenement. Je loopt 15 kilometer door de groene omgeving om vervolgens te finishen middenin de bruisende stad. Ga jij ook de zeven heuvels bedwingen? Of kies je liever voor een kortere afstand? Dan kun je de avond van tevoren terecht voor de Zevenheuvelennacht. Nijmegen here we come!

Meer info over de Zevenheuvelenloop.

Bruggenloop – 11 december
Wat ons betreft een pareltje in deze lijst en we zijn zelf bijna elk jaar van de partij! Waarom? Omdat juist zo’n run in december ervoor zorgt dat je lekker blijft lopen, omdat je in schemer de 15 kilometer aflegt en samen met alle andere lopers een lint van lampjes vormt, omdat de Van Brienenoordbrug in het parcours zit en dit niet alleen een pittige klim is maar ook een schitterend uitzicht beidt. Heb je nog meer overtuiging nodig?

Meer info over de Bruggenloop.

Welk hardloopevenement ga jij doen in het najaar?

hardlopen

Meer loopleesvoer:
Hardlopen op vakantie? 6 inpaktips!
Hoe ga je om met kritiek op jouw liefde voor hardlopen?
Rustig hardlopen? 6 tips
Weinig tijd? Doe een 15 minuten run
Sneller hardlopen? Pas je training aan

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

2 Comments

  • Toevallig zat ik ook gisteren na te denken over evenementen :) ik ga de olympisch stadionloop sowieso doen. En hoop de zevenheuvelenloop ook voor het eerst te kunnen gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.