Tips voor het verbeteren van je hardlooptechniek

Hardlopen is niet alleen een leuke, maar ook een praktische sport. Het kost relatief weinig tijd, en dat is handig wanneer je een gezin hebt met jonge kinderen of om een andere reden druk bent. Je kunt het bijna altijd en overal doen en je hebt alleen een paar goede hardloopschoenen, sportbeha en een comfortabele outfit nodig. Er is iets dat je meer loopplezier geeft: een betere techniek!

Met een paar kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je lichter en fijner loopt, misschien zelfs sneller wordt, maar vooral ook blessures voorkomt. Door een goede looptechniek loop je efficiënter. Dit houdt in dat je energiezuinig beweegt. Je beweegt meer op techniek en minder op kracht. Kracht kost veel energie en zorgt voor vermoeidheid. Daarom hier een link naar een artikel met zes goede tips om je hardlooptechniek te verbeteren.

Vind je het leuk om onder begeleiding te werken aan je looptechniek, dan kun je een workshop of cursus volgen. Een workshop Chi Running kan heel leerzaam zijn en in bijna iedere plaats is wel een atletiekvereniging. Bij Run2Day kun je elke maand een gratis Loopstijl Clinic volgen. Zelf heb ik veel geleerd van Bob Boverman en Aart Stigter.

Nog een laatste tip: focus niet teveel op je snelheid en geniet van het lopen. Dan kom je fit en energiek terug van je rondje en kun je de hele wereld aan!

Loopscholing

The following two tabs change content below.
Josine Gräfe is prenatal & postnatal fitness specialist. Zij heeft een baby, een kleuter en twee (bonus)pubers. Naast de trainingen die ze geeft probeert ze zelf ook zoveel mogelijk te sporten, vaak is dit met een baby in haar armen of een kleuter op haar rug. Josine werkt als Master Trainer & Projectmanager bij AALO Opleidingen BV en is Founding Mother van De EnergieBrigade.

1 Comment

  • Erg handige tips! Veel wist ik eigenlijk al wel, maar vind het altijd lastig om ze toe te passen en me er vervolgens en heel rondje hardlopen aan te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.