Hardloopwedstrijd in het buitenland: 5 tips

Trainen voor een hardloopwedstrijd is al leuk, maar trainen voor een hardloopwedstrijd in het buitenland is nóg leuker. Je hebt niet alleen een evenement om naartoe te leven, maar ook een toffe trip om naar uit te kijken! Een hardloopwedstrijd in het buitenland vraagt alleen om iets meer voorbereiding dan een wedstrijd in eigen land. Deze tips helpen je om het meeste uit je avontuur te halen.

  1. Maak een slimme keuze. Als je niet veel wedstrijden hebt gelopen is het verstandig om je in schrijven voor een groot evenement. Je kunt je dan makkelijker optrekken aan andere deelnemers én de cheers van de vele mensen langs de kant gaan je helpen om de finish te halen. Bedenk dat je je voor sommige wedstrijden (zoals de Boston marathon) moet kwalificeren en dat er voor veel grote events (zoals de NYC Marathon, Londen Marathon en Berlijn Marathon) een loting is. Via een georganiseerde reis of sponsorprogramma van een goed doel kun je vaak ook aan een startbewijs komen, deze worden meestal aangeboden in een compleet marathonpakket.
  2. Doe research. Wat is het klimaat van de bestemming? Is het parcours vlak of heuvelachtig? Bedenk dat je het jezelf makkelijker maakt als de omstandigheden van de wedstrijd ongeveer gelijk zijn aan de omstandigheden waarin je traint.
  3. Regel je vlucht en overnachtingen op tijd. Boek, zodra je een startbewijs hebt, je vlucht en overnachtingen. Wanneer duizenden hardlopers naar een stad reizen voor een wedstrijd gaan de prijzen vaak omhoog en zijn hotels snel volgeboekt. Reis je naar een ander continent? Dan is het verstandig om een paar dagen voor race day te arriveren. Zo heb je tijd om te wennen aan een de tijdzone, omgeving en het klimaat.
  4. Vaccinaties en medische check. Zoek uit of je vaccinaties nodig hebt voor het land waar je naartoe gaat en of de organisatie van het evenement een gezondheidsverklaring vereist. Zo ja, maak een afspraak bij je huisarts of sportarts. En vergeet niet de verklaring straks ook mee te nemen!
  5. Maak je km’s. Alles geregeld? Dan moet er getraind worden. Een trainingsschema helpt je om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Aan het aftellen tot de grote dag? Deze 10 tips helpen je om naar de start én finish te navigeren.

Welke wedstrijd in het buitenland staat op jouw bucket list?

nyc marathon

Meer hardlooptips:
Dit moet je weten als je een marathon gaat lopen
6 tips voor je mentale instelling bij het hardlopen
Rustig hardlopen: 6 tips
Sneller hardlopen? 5 verrassende tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.