Hardlopen achter de kinderwagen, zo doe je dat!

Het leven van een moeder is druk, iedereen zal dat beamen. Het is soms een enorme puzzel om alles in één dag te proppen. Dan zijn slimme en tijdbesparende oplossingen van harte welkom, helemaal wanneer ze nog leuk zijn ook! De ultieme life hack van de fit mom is dan ook hardlopen achter de kinderwagen. Je bent lekker met je kind naar buiten, jij krijgt je workout en samen ontdekken jullie de mooiste routes.

Welke wagen je kiest en hoe je zorgt dat je kindje veilig zit, laten we over aan de fabrikanten om uit te leggen. Maar hoe je de run leuk maakt voor jullie allebei, dat kunnen wij je vertellen!

 • Bewegen is our thing, en we houden niet alleen van zelf bewegen, ook kinderen zien we graag zo min mogelijk zitten in stoeltjes, zitjes en maxicosi’s, ze moeten kruipen, lopen, klimmen en leren. Ga daarom samen rennen op dagen dat je verder weinig afspraken hebt zodat je kind niet de halve dag zit vastgesnoerd.
 • Draai je kindje af en toe naar je toe in plaats van van je af, zo kunnen jullie elkaar zien en ben je echt samen op pad. Bij sommige kinderwagens kun je dit zelf kiezen, superhandig!
 • Een muziekje erbij kan heerlijk zijn, maar je wilt ook je kindje en het verkeer kunnen horen. Zelf heb ik, als ik ga hardlopen achter de kinderwagen, vaak één oortje in, best of both. Of op de speaker en samen zingen!
 • Zorg dat de wagen de juiste hoogte heeft, kromlopen is niet fijn en opgetrokken schouders gaan je ook opbreken dus liefst eentje die verstelbaar is zodat je man er ook mee op pad kan.
 • Soms loop je met twee handen aan de beugel en soms met één, zorg dat je die ene hand dan afwisselt om eenzijdige belasting te voorkomen.
 • Een hardloopkinderwagen is niet alleen om te rennen, je kunt er een volledige workout van maken. Ren ermee van en naar het park en sport en speel daar samen met je kind; kindje in de zandbak en jij pull-ups aan het schommelrek of dips op een bankje, top uitje voor allebei!

Loop jij wel eens achter de kinderwagen, of ga je toch liever zonder wagen op pad? Probeer het eens!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Afbeelding header: Bugaboo

The following two tabs change content below.
Josine Gräfe is prenatal & postnatal fitness specialist. Zij heeft een baby, een kleuter en twee (bonus)pubers. Naast de trainingen die ze geeft probeert ze zelf ook zoveel mogelijk te sporten, vaak is dit met een baby in haar armen of een kleuter op haar rug. Josine werkt als Master Trainer & Projectmanager bij AALO Opleidingen BV en is Founding Mother van De EnergieBrigade.
Tags from the story
, , , ,

5 Comments

 • Ik zou heel graag een Bugaboo Runner willen uitproberen, maar trainen kan ik helaas alleen in Ede. Ik heb ook op Facebook gereageerd. Ik heb me alvast aangemeld voor de run, want met andere lopers met kinderwagens lijkt me echt gaaf! Voel ik me niet meer ‘de enige’ ;) Ik blog er ook over.

 • Hi Ramona, wij hopen ook dat je je gauw niet meer de enige voelt. Hoe meer fit moms het voorbeeld volgen, des te beter! Want het is gewoon gaaf én gezond! :)

 • Vergeet ook niet de leeftijd van je kindje! Samen hardlopen is leuk, maar een beetje een sterk lijfje is fijn! Dus vanaf een maandje of 9, zou ik zeggen!

  Persoonlijk twijfel ik nog steeds over de bugaboo runner. Met de oudste twee liep ik achter mijn koelstra. Ook fijn vering, voorwiel vast te zetten en luchtbandjes. Maar die bugaboo blijft toch trekken omdat hij er zo fancy uit ziet.
  Gelukkig is jongste dochterlief nog geen 3 maanden dus is er van (hard)lopen achter de wagen nog geen sprake ;-)

 • Hoi Caroline,
  Dat is inderdaad ontzettend belangrijk, mooie aanvulling, dankjewel! Een kindje moet goed kunnen zitten en sterk genoeg zijn om mee te bewegen met het gewiebel van de wagen, daarom wordt er een minimum leeftijd van 9 maanden voorgeschreven. Dit is niet alleen belangrijk voor de baby maar ook voor de moeder want ook zij moet niet te snel starten met hardlopen na de bevalling.
  Welke hardloopkinderwagen het best bevalt verschilt per persoon. Bij grote kinderwinkels kun je ze vaak uitproberen en soms hebben ze zelfs diverse ondergronden liggen zodat je kunt voelen hoe een wagen rijdt over tegels, kiezels, etc. Let ook goed op de hoogte van de duwstang, bij een te lage loop je krom en als hij te hoog is ga je je schouders optrekken, allebei niet fijn. Sommigen zijn verstelbaar, dat is helemaal ideaal!
  Succes met kiezen van een goede wagen en veel happy running kilometers vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.