Waarom je wél moet gaan hardlopen als het regent

Ja dahàààg het regent, ik ga niet! Hoe vaak heb je dit zinnetje al gehoord? Of misschien wel zelf gedacht of uitgesproken? Regelmatig hoor ik dat mensen hun rondje lopen overslaan als het regent. Maar waarom eigenlijk? Onnodig! En ik geef je een paar goede redenen waarom je juist wel moet gaan!

#1 Lekkerder loopgevoel: meer zuurstof in de lucht?
Nee! Er zit niet meer zuurstof in de lucht tijdens of na een regenbui, hoewel veel mensen dat denken. En toch ervaren de meeste mensen een veel lekkerdere loop in of na de regen. Waarom is dat dan? Het heeft te maken met luchtdruk en luchtvochtigheid. Er is vaak meer toevoer van zuurstof naar je spieren mogelijk. Omdat je in de regen je warmte goed kwijt kunt, ervaar je juist vaak een lekker loopgevoel. Hoppa!

#2 De warme douche is extra lekker
Die warme douche is na je workout al een heerlijkheid, maar eerlijk is eerlijk: na een koude plensbui op je blote benen is dit helemaal een feest. Je kunt nog veel meer van de douche genieten en voelt je daarna écht weer helemaal fris en fruitig!

#3 Je voelt je nóg sterker en trotser
Rennen in de regen; het heeft bijna iets heroïsch! Door de regen te trotseren voel je je eigenlijk nóg iets beter over jezelf. Wanneer je in de regen loopt voel je je al snel ‘onoverwinnelijk’. En dat heeft een prima effect op jouw training.

#4 Je motiveert anderen
Wanneer ze jouw insta post van je verregende hardloophoofd voorbij zien komen, kun je die bankhangers net nog even dat zetje de bank af geven dat ze nodig hebben. Je bent een topvoorbeeld door gewoon de regen te lijf te gaan met jouw kilometers. #motivationmonday krijgt een extra lading!

#5 Van water is nog nooit iemand gesmolten
En ja, we kunnen je al de redenen geven, maar feit is gewoon dat van regen nog nooit iemand gesmolten is. Kijk onweer en storm kun je beter ontwijken, maar een regenbui? Je krimpt er niet van, je wordt er niet ziek van en je overleeft het ook gewoon. Eigenlijk hè, is er geen enkele reden om niet te gaan. Hop, hop!

Dus, wat denk je? Stap jij volgende keer ook gewoon naar buiten als het regent?

Beeld header: Vivienne Magalie Photography

Meer running:
Waarom tempotraining goed voor je is
Rustig hardlopen? 6 tips
Weinig tijd? Doe een 15 minuten run
Sneller hardlopen? Pas je training aan
Beginnen met hardlopen? 5 tips voor je eerste stap

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.