Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is

Koffers inpakken voor een buitenlandse trip? De hardloopschoenen gaan er bij ons als eerste in! Want hardlopen in het buitenland is zó ontzettend leuk. We leggen je uit waarom jij je hardloopschoenen zeker niet thuis moet laten als je op reis gaat!

Je leert de buurt kennen
Omdat je zelf goed de route moet uitstippelen én in de gaten moet houden, leer je gauw de omgeving kennen. Op die manier maak je al gauw ‘ankerpunten’ voor jezelf en wordt je oriëntatie in de buurt waar je zit alleen maar beter door jouw hardlooprondje. In het begin kan het spannend zijn om alleen op pad te gaan als je de buurt of omgeving niet kent, maar als je dit eenmaal een paar keer gedaan hebt zal je zien dat het steeds gemakkelijker wordt. Telefoon (met gps!) mee, pinpas en wat geld en jou kan niets gebeuren.

Je ziet extra veel van de stad of omgeving
Hardlopend ga je natuurlijk sneller dan gewoon lopend en je loopt best gauw een aantal kilometers weg. Al hardlopend kun je prima om je heen kijken, anders dan bijvoorbeeld in een metro. Dus wil je toch een paar highlights zien waar je wellicht niet aan toe komt in de beschikbare tijd? Plan je hardlooprondje er dan langs! Sightseeing by running, heerlijk!

Je komt op bijzondere plekken
Al hardlopend kom je soms op plekken waarvan je het juist niet verwacht. Zo kom je zomaar ineens langs een bijzonder kerkje, geweldige street art, een speciaal gebouw of spectaculair uitzicht op de omgeving. Ook vind je in het buitenland soms uitzonderlijke plekken waar je kunt of mag hardlopen, een race track, een verlaten vliegveld of een stadion. Die plekken maken je hardlooprondje meer dan de moeite waard!

Je beleeft de stad als een local
Als je gaat hardlopen in het buitenland dompel je jezelf gelijk onder in het lokale leven. In je sportkleding heb je niet een stempel ‘toerist’ op je voorhoofd en je komt allerlei runners tegen vanuit de omgeving zelf die vaak ook nog vriendelijk groeten. Lekker rondlopen, van de buurt genieten en na je rondje uitpuffen bij dat ene leuke koffiezaakje met een lekkere cappuccino.

Je energielevel blijft hoog
We hoeven je niet uit te leggen dat je energie krijgt van sporten toch? Een stedentrip kan soms best vermoeiend zijn omdat je vaak veel loopt en ook heel veel indrukken opdoet op een dag. Dan lijkt een rondje hardlopen soms wat overdreven of extra vermoeiend. Toch kan zo’n rondje, zeker aan het begin van de dag, ervoor zorgen dat je weer vol energie aan de volgende dag begint. Let’s go!

Je houdt je training op peil
Soms moet je ook gewoon praktisch zijn. Ben je in training voor een event? Of je nu voor 5 kilometer traint of voor een marathon, het is zonde om je training te moeten onderbreken omdat je naar het buitenland gaat. En waarom niet lekker doortrainen op een andere locatie. Dat is zo handig aan hardlopen, het kan eigenlijk overal! Dus lekker je training op peil houden en ook nog genieten van een andere plek. Wij zeggen: win-win!

Ga jij ook graag hardlopen in het buitenland?

hardlopen buitenland berlijn

Meer running:
Hoe ga je om met kritiek op jouw liefde voor hardlopen?
Rustig hardlopen? 6 tips
Weinig tijd? Doe een 15 minuten run
Sneller hardlopen? Pas je training aan
Beginnen met hardlopen? 5 tips voor je eerste stap

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

2 Comments

  • En tegenwoordig heeft bijna elke stad wel een Running Crew. Via social media makkelijk te vinden. Loop met ze mee en maak gelijk nieuwe vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.