Hardlopen op vakantie? 7 tips

Wat is nou een leukere manier om je vakantiebestemming te ontdekken dan op je hardloopschoenen? Terwijl iedereen lekker ligt te luieren (of nog ligt te slapen) zie jij die prachtige zonsopgang en spot jij dat mooie afgelegen strand. Bovendien hou je je conditie mooi op peil. Stop die hardloopschoenen dus in je koffer als je met vakantie gaat. Grote kans dat je met een paar onvergetelijke ervaringen weer naar huis gaat.

>> Hardlopen op vakantie: 6 inpaktips

1. Zo vind je een route. Vaak is het handig om thuis al wat research te doen. Kijk op Mapmyrun of Walkjogrun voor routes die locals of andere toeristen lopen. Op Blaze Travel vind je populaire hardlooproutes in grote wereldsteden en handige tips. Vaak weet de receptionist van je hotel of camping een leuke route en welke parken populair zijn onder hardlopers. Bang dat je verdwaalt? Ren een aantal kilometer heen en neem dezelfde weg weer terug. Of loop langs water. You can’t go wrong!

2. Wat neem je mee? Voor de meeste vakantiebestemmingen heb je genoeg aan een short, sportbeha, shirt, sokken en schoenen. Tip: neem een tube handwasmiddel mee. Spoel je kleding uit na je run en dankzij de functionele materialen waarvan hardloopkleding is gemaakt is je outfit zo droog.

3. Take it easy! Gelijk je hardloopschoenen aantrekken na een lange reis is geen goed idee. Neem de tijd om te acclimatiseren (helemaal als je last hebt van een jetlag) en begin rustig. In een andere omgeving (hallo hitte en heuvels) is het verstandig om je tempo en het aantal kilometers aan te passen. Loop dus langzamer en minder ver dan thuis.

4. Sightjogging. Heb je een stedentrip geboekt? Grote kans dat je kunt meedoen met een sightjogging tour. Een workout en sightseeing ineen dus. Win-win! Google even of er op jouw bestemming een tour wordt aangeboden.

5. Plan je run slim. Is het heel warm? Ga ’s ochtends vroeg of ’s avonds na zonsondergang.

6. Watermanagement. Drink een paar glazen water voordat je je hotel of tent uitstapt. Neem water mee als je in een warm land bent en langer dan 45 minuten onderweg bent. En vergeet ook de rest van de dag niet genoeg te drinken.

7. Safety first! Laat je reisgenoot weten waar je naartoe gaat. Vergeet je telefoon niet (zet daar ook het adres in van je vakantieverblijf, mocht je toch verdwalen) en neem je creditcard/pinpas en wat cash mee. Ook handig: schrijf op een stukje papier de naam van je reisgenoot met zijn/haar contactgegevens. Better safe than sorry!

Ga jij hardlopen tijdens je vakantie?

hardlopenstrand

Meer running tips:
Rustig hardlopen: 6 tips
Veilig hardlopen met apps
Sneller hardlopen? 5 verrassende tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.