Hartige boekweitpannenkoeken met spinazie en zalm

Op Nationale Pannenkoekdag eten we natuurlijk pannenkoeken. Je kunt voor het oude vertrouwde recept gaan met meel, melk en eieren, maar ook een keer iets anders proberen. Deze hartige boekweitpannenkoeken met spinazie en zalm bijvoorbeeld. Ben je meer een zoetekauw? Deze banana pancakes met blauwe bessen zijn ook erg lekker.

Boekweit is geen graansoort, maar komt van een kruidachtige plant. Boekweitkorrels zijn vruchtjes van die plant. Het is een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten en rijk aan vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor, flavonoïden, antioxidanten en bevat ook nog eens alle acht essentiële aminozuren. Boekweit bevat geen gluten en is daarom geschikt voor mensen met de aandoening coeliakie en mensen die bewust glutenvrij of minder gluten eten.

Het recept voor de hartige boekweitpannenkoeken:

Meng het boekweitmeel goed met de melk, de opgeklopte eitjes en een snuf zout. Verhit in een koekenpan de olie en bak de pannenkoeken.

Verhit in een andere pan wat olie en fruit de fijngehakte knoflook met de champignons. Voeg daarna in delen de wilde spinazie toe. Schep goed om en giet als de spinazie is geslonken het mengsel af in een vergiet en laat goed uitlekken. Beleg de pannenkoeken met de gerookte zalm en leg er het spinaziemengsel op. Breng op smaak met peper en zout.

Shopping list (voor 4 pannenkoeken)
180 gram boekweitmeel
500 ml (soja of amandel)melk
2 eitjes, opgeklopt
snuf zout
olijfolie of kokosolie om in te bakken

voor de vulling:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram (kastanje)champignons, in plakjes gesneden
200 gram wilde spinazie
200 gram gerookte zalm
peper en zout

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *