Hartige havermout met ei

Je bent misschien gewend om havermout lekker zoet te eten. Met fruit, plantaardige melk en kaneel bijvoorbeeld. Maar als bruch of lunch kun je ook een heerlijke hartige havermout maken! De basis van dit recept komt uit Havermoutje, ons favoriete havermout kookboek. Wij gaven er nog een extra kruidige twist aan en kunnen je verzekeren dat dit een succesrecept wordt op je brunch- of lunchtafel!

Breng de havermout met het water, een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en een goede snuf peper en zout aan de kook. Roer regelmatig goed door. Bak intussen in een scheutje olijfolie het ei in een koekenpan.

Doe de havermout in een kommetje, leg het gebakken ei er bovenop en versier met de plakjes avocado, een basilicumblad en een tomaatje. Maak af met een klein beetje zout een lekkere snuf peper. Geniet van je hartige havermout!

Shoppinglist (per portie)
50 gram havermout
200 ml water
1 el Italiaanse kruiden
1 ei
1/4 of 1/2 avocado (afhankelijk van de grootte)
olijfolie
peper & zout
Voor de garnering:
basilicumblad
cherry tomaatje

Havermout met ei_2

Zoete havermout is ook lekker:
Havermout met mango en kokos
Havermout met appel en pecannoten
Havermout met appel en blauwe bessen
Havermout carrot cake ontbijt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *