Havermout muffins met blauwe bessen en kokos

Deze havermout muffins met blauwe bessen en kokos zijn een fijne gezonde traktatie. De kokos geeft een heerlijk zomerse smaak. Lekker als ontbijt of tussendoor bij de thee. Als je ze in een afgesloten doos in de koelkast zet kun je ze een paar dagen bewaren.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Voeg bakpoeder, zout, de banaan, eieren en melk toe en mix tot een glad deeg. Doe het deeg in een kom. Voeg als je van zoet houdt een eetlepel honing toe. Roer tot slot de kokosrasp en blauwe bessen door het deeg. Schep het deeg in de muffinvormpjes en zet de muffins 25 tot 30 minuten in de oven. De muffins zijn gaar wanneer je er een cocktailprikker in prikt en deze er schoon uit komt. Garneer met wat kokosrasp en laat de muffins afkoelen. Enjoy!

Shopping list (voor 10 muffins)
200 gram havermout
1 banaan
1 flinke hand blauwe bessen
2 eieren
125 ml amandelmelk
1 el bakpoeder
2 el kokosrasp
vanille (merg uit 1 stokje of 1 tl vanille extract)
1 el honing (optioneel)

havermout muffins

havermout muffins

 

Meer lekkers:
Spicy wortel dadelcake
Bananenbrood
Pruimentaart met sinaasappel en amandelen
Choco bananenbrood
Berry crumble

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *