Havermout voor eigenwijze babies

Havermout voor eigenwijze babies
Havermout voor eigenwijze babies

Als je een kind krijgt wil je hem of haar graag volstoppen met zo veel mogelijk gezonde dingen. Eerst krijgen ze alleen melk en na een tijdje mogen ze ook vast voedsel. Na wat groente en fruithapjes is het tijd voor the real deal. Echt eten, waar je op kunt kauwen.

Maar kauwen met een mondje zonder kiezen is lastig en daarom is havermout altijd mijn life saver geweest. Ik stopte er alles in: fruit, zaden, kokosolie, proteinepoeder, noem maar op. Bij mijn jongste wilde ik dit ook doen maar die bleek te eigenwijs. Pap eten, met een lepel, en je moeder die je voert, dat zag hij niet zo zitten. Hij wil alles zelf doen en gevoerd worden weigert hij. Hij grijpt de lepel, smeert zijn vieze handjes aan zijn kleren, tafel en haar (of kale koppie in dit geval), en er komt amper iets in zijn mond. Lastig. Wat nu?

De oplossing: havermoutcake! Als basis gebruik ik altijd dit recept en daar varieer ik dan mee aan de hand van wat ik in huis heb.

En het werkt! Doordat het grote stukken zijn die hij zelf af kan happen met zijn tandjes, kan hij het helemaal zelf en dat is wat hij wil.

Je kunt een grote voorraad bakken, in plakken snijden en per stuk in folie in de vriezer doen. Zo kun je weken vooruit. Baby blij. Mama blij. Probleem opgelost.

Eet smakelijk!

Havermout voor eigenwijze babies

Lees ook:
5 voordelen van sporten met je kinderen
Vegetarisch eten tijdens de zwangerschap
Sporten tijdens je zwangerschap
Zwanger en buikspieren trainen, hoe zit dat?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
Josine Gräfe is prenatal & postnatal fitness specialist. Zij heeft een baby, een kleuter en twee (bonus)pubers. Naast de trainingen die ze geeft probeert ze zelf ook zoveel mogelijk te sporten, vaak is dit met een baby in haar armen of een kleuter op haar rug. Josine werkt als Master Trainer & Projectmanager bij AALO Opleidingen BV en is Founding Mother van De EnergieBrigade.
Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.