Havermoutpap met appel en blauwe bessen

Havermout is hip en het is ontzettend populair om met pap te ontbijten. En dat is helemaal niet gek. Havermout is voedzaam, zit boordevol vitamines en mineralen en is goed tegen een hoge cholesterol. Pap is goedkoop, snel klaar en geeft lang een verzadigd gevoel. In de herfst en winter is het heerlijk om de dag te beginnen met warme havermoutpap. Met warme appel, blauwe bessen en kaneel maak je er een hemelse havermoutpap van.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verwarm de kokosolie of roomboter in een pannetje en bak de stukjes appel op laag vuur gaar. Leg de warme stukjes appel in een schaaltje. Vervolgens maak je de havermoutpap. Doe de melk en havermout met een snuf kaneel in het pannetje en verwarm tot een je mooie gladde pap hebt. Giet de havermoutpap over de appel en garneer met een handje blauwe bessen. Je kunt eventueel een beetje honing toevoegen. Geniet!

Shoppinglist
1 appel
handje blauwe bessen
1 kopje havermout
150ml amandel- of rijstmelk
kokosolie of roomboter
snuf kaneel

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *