Hoe vind je healthy hotspots op reis?

We krijgen regelmatig de vraag hoe we toch die leuke eettentjes spotten tijdens onze citytrips en reizen. Nu zijn er natuurlijk steden (New York!, Berlijn!) waar je struikelt over de hippe hotspots, maar er zijn ook bestemmingen waar het wat lastiger is om een restaurant te vinden waar je gezond én lekker kunt eten én waar je met een gerust hart kunt aanschuiven als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt. Daarom geven we je een aantal tips hoe je healthy hotspots op reis vindt.

 1. Social media
  Instagram is ons favoriete medium om leuke hotspots te vinden. Veel travelbloggers en foodies Instagrammen hun smoothie, salade en kopje koffie. Zien we een Insta van een hotspot op een bestemming die nog op ons to visit-lijstje staat, dan maken we een screenshot en bewaren die in een mapje op onze iPhone. Ook handig: zoek op de hashtag van je bestemming. Grote kans dat je dan niet alleen inspiratie opdoet voor leuke eettentjes, maar ook voor leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Facebook en Twitter zijn handige kanalen om vrienden en bekenden om tips te vragen.
 2. Blogs en sites
  Natuurlijk schotelen wij je graag de leukste hotspots en adresjes voor. Maar ook wij halen tips en inspiratie van reisblogs en reissites. Voor vertrek speuren we vaak de blogs af van lokale foodies voor tips en adresjes.
 3. Magazines
  In veel lifestyle, fashion en travel magazines lees je tips voor uiteenlopende bestemmingen en waar je moet zijn voor de beste espresso, de lekkerste cheesecake en waar je met een cocktail in je hand kunt genieten van een prachtig uitzicht. Maak foto’s van het artikel en bewaar ze in een mapje op je telefoon.
 4. Check de menukaart
  De meeste restaurants hebben op hun website de menukaart staan. Handig om die even van te voren te checken. Zo weet je zeker dat wat ze serveren aansluit bij je wensen en verwachtingen. Zo voorkom je teleurstellingen én kun je je vast verheugen op die spinazie risotto en chocolademousse.
 5. Maak lijstjes
  Vooral als je een city trip maakt is het handig om van te voren een lijstje samen te stellen van hotspots per wijk. Ga je de stad al wandelend of fietsend verkennen, naar een museum of een dagje shoppen? Dan heb je de adresjes voor al je pitstops mooi op zak. Omdat wij van reizen én eten houden plannen we vaak een dagje eating our way through the city in. Dan stippelen we een leuke route uit met adresjes waar we een soja capu drinken met een stuk carrot cake erbij, waar we gaan lunchen, waar we ’s middags een ijsje eten en waar we ’s avonds een veggie burger eten.
 6. Google maps
  Geen tijd gehad om je in te lezen en adresjes op te zoeken? Geen nood! Op de meeste bestemmingen is wifi en met Google Maps vind je vaak gauw een adresje. Kijk welke horecagelegenheden in de buurt zitten en check vlug hun website.

Heb jij nog handige tips?

hotspots

Meer tips en guides:
Hotspots Berlijn: lecker essen!
10x hippe healthy hotspots in New York
De leukste hotspots in Maastricht
Parijs in 1 dag
Travel Guide Vancouver

Travel Guide Kaapstad

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.