Het geluk van sportvriendschappen

sportvriendschappen Tessa Linssen

Voor mij is sporten het mooiste in mijn leven. Het is meer dan een leuke hobby en fit willen zijn. Sporten is mijn uitlaatklep, het geeft me energie en tegelijk ook rust en zorgt dat ik vele uren buiten kan zijn en mooie plekken ontdek. Maar er is nóg iets geweldigs aan sport: je sluit sportvriendschappen. Vrienden met wie je de passie voor sport kunt delen of misschien nog wel leuker: met wie je samen kunt trainen. Waarom is samen sporten nou zo leuk?

  1. Je hebt een stok achter de deur. Niet zoveel zin om te trainen? Een vriendin die wacht is meer dan genoeg reden!
  2. Je kunt bijkletsen en trainen tegelijk. Heel efficiënt en vooral héél gezellig. Win-win toch?
  3. Je komt op plekken waar je anders wellicht niet was gekomen. Iedereen heeft zo zijn vaste en favoriete rondje. Super leuk om die van een ander eens te ontdekken.
  4. Je haalt meer uit je training dan alleen. Een tempotraining afwerken met een maatje? Dan wil je natuurlijk niet voor elkaar onder doen!

Oké, heel leuk dus! Maar hoe doe je sportvriendschappen op?

  1. Word lid van een vereniging. Bij een vereniging zijn genoeg gelijkgestemden en is er altijd wel iemand met wie het leuk klikt.
  2. Zoek op internet naar trainingsgroepjes. Heb je specifieke wensen zoals bijvoorbeeld een vrouwenfietsclubje of hardlopen bij jou in de wijk? Google is your friend! Je zult verbaasd zijn over het aanbod.
  3. Share the sportfun op social media. Het delen van sportfun op Instagram, Twitter, Facebook en Snapchat is leuk. Door ook andere sporters te volgen kun je jouw plezier delen en doe je inspiratie op. En wie weet plan je wel een gezamenlijke trainingssessie!

Zelf heb ik heel veel verschillende sportvriendschappen. Zo heb ik een vriendin met wie ik de liefde voor lange afstand triathlon deel, een vriendin met wie ik voor het werk zwem, een vriendin met wie ik uren kan kletsen tijdens het rennen en tig vrienden met wie ik uren over sport kan praten. Ja, ook mannen want stiekem ben ik toch ook wel graag one of the guys.

Samen met hen beleefde ik mooie momenten. Sportvakanties, trainingen, maar bijvoorbeeld ook het delen van de euforie na een geweldige wedstrijd (bij mijn finish van mijn hele triathlon in Almere waren er tientallen lieve knuffels) of bij verdriet als een droom in duigen valt (opgevangen worden na een Did Not Finish).

Laatst beleefde ik een nieuw hoogtepuntje. Ik heb mijn verjaardag gevierd met mijn sportvriendinnen! Met tien meiden hebben we eerst een dik uur gerend in het bos en daarna stond er natuurlijk een heerlijke healthy lunch klaar. Als je dan rent in het bos, de frisse lucht voelt, alleen maar vrolijke stemmen hoort en lachende gezichten ziet… Dan kun je toch niet anders dan intens gelukkig zijn?

Precies dat geluk wens ik jullie allemaal. Enjoy the sport, love your sportfriends!

Sportvriendschappen Tessa Linssen

Meer sportinspiratie:
Liefde is… Samen sporten
Hardloopwedstrijd in het buitenland: 5 tips
Actief herstel: trainen om te herstellen
5 redenen om je workout te skippen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.

Tessa Linssen

Product Manager PowerBar op NutriSense
Tessa Linssen is triatlete en werkt als Marketing & Communicatie Manager bij de Johan Cruyff Foundation. Deze vrolijke en stralende iron woman heeft een doorzettingsvermogen waar je 'u' tegen zegt en geeft tips over haar favoriete sporten: hardlopen, fietsen en zwemmen.

Laatste berichten van Tessa Linssen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.