Hoe lang duurt de optimale powernap?

We hebben, nee wacht we maken(!), er te weinig tijd voor, maar het is algemeen bekend dat een powernap hartstikke goed voor je is. Het is goed voor je brein en je energie levels. Maar ja, wat is dan een goede powernap? Niet te lang, want dan voel je je juist minder goed na je tukkie. Maar ook niet té kort want dan heb je er niks aan? Hoeveel minuten moet je powernappen voor een optimaal resultaat?

Supersnelle power
Een powernap van 10 tot maximaal 20 minuten geeft een boost aan je alertheid. Daarna ben je dus helemaal good to go om weer een aantal uren vol focus aan de bak te gaan. Zware werkdag? Doe een korte powernap, dan ben je daarna weer fris en fruitig!

Geheugen-opfrissertje
Hoewel een dutje (nou zeg maar gerust dut) van 1 uur heel goed is om je geheugen te verbeteren, is er een grote kans dat je je groggy voelt na afloop. Prima dus om af en toe te doen, maar be warned voor de bijwerkingen.

Creativiteit-booster
Een volledige slaapcyclus duurt 90 minuten. En juist die 90 minuten hebben een goede invloed op je creativiteit, emoties en geheugen. Dus heb je echt even een flinke uitval terwijl je iets creatiefs moet opleveren? Gun jezelf dan 90 minuten zzz-time.

Kortom, 20 minuten is écht al voldoende voor een goede powernap. Eerlijk is eerlijk, 20 minuten zijn vaak prima in te passen. Zelfs (of misschien wel juist!) in een druk schema. Droom jij veel tijdens je powernap? Dat kan een teken zijn dat je te weinig slaap krijgt in de nachtelijke uren. In dat geval weer even op tijd onder de wol dus!

Doe jij wel eens een powernap?

Lees ook:
Waarom gelukkig zijn goed is voor je gezondheid
Be happy! 10 tips
Hoe sporten je slimmer maakt
10 tips voor meer energie
Lekker slapen en fit opstaan? 7 tips voor het slapen gaan

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.