Home made tonijnburgers

De burger is aan een opmars bezig! Op elke hoek van de straat strijden hippe burgerzaken om de beste burger van de stad op tafel te zetten. Nou… Vanaf nu zet jij de beste healthy burgers op tafel met deze homemade tonijnburgers. Ze zijn makkelijk om te maken, heel erg lekker en hartstikke gezond. Win-win-win!

Laat de tonijn goed uitlekken en maak het met een vork los in een kom. Voeg het uitje toe, pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de eieren toe. Roer goed door. Voeg nu de havermout toe en verkruimel de beschuit er doorheen. Roer nog eens alles goed door. Voeg de Italiaanse kruiden toe, een flinke snuf paprikapoeder en chilipeper en breng op smaak met wat peper en zout. Nog een keer doorroeren en eventjes laten staan zodat de havermout en beschuit het vocht goed op kunnen nemen.

Kneed burgers van het mengsel en knijp het laatste vocht er nog even goed uit terwijl je dit doet. Verhit wat olijfolie in een koekenpan (laat goed warm worden!) en bak de burgers op hoog vuur. Als beide kanten goed bruin zijn bak je ze op laag vuur nog heel eventjes verder. De burgers zijn heerlijk met bijvoorbeeld een broccoli salade met artsjokken en zongedroogde tomaat, hmmm! Maar ook lekker met zoete aardappel frieten, of gewoon lekker op een broodje. Maak er wat avocadodip bij om het feest compleet te maken. Best and healthiest burgers in town!

Shoppinglist (voor 4 burgers)
2 blikjes tonijn op water, goed uitgelekt
1 kleine ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook
3 el havermout
1 volkoren beschuit
4 eieren
1 el gemengde Italiaanse kruiden
paprikapoeder
gedroogde chilipeper
peper en zout

tonijnburgers

Meer lekkers:
Chinese congee
Aziatische salade
Boekweitnoedels met avocado en zalm
Pasta met avocado roomsaus
Groene salade met feta en munt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *