Workshop Hoopdance: share the hoop love!

O jee, een workshop hoopdance? Hoewel we heel nieuwsgierig zijn naar deze workout, worden we toch wat giechelig op het moment dat de uitnodiging in onze digitale brievenbus komt. Hoepelen, iets met coördinatie en souplesse… Niet heel vanzelfsprekend voor twee hardlopers. Maar daardoor laten we ons natuurlijk niet tegenhouden. Hoop hoop dus!

In het Vroesenpark in Rotterdam staat Robin Hoop op ons te wachten. Robin verspreidt de hoop love en dankzij haar enthousiasme willen we gelijk aan de slag. Maar ho ho, hoopen is een echte workout dus starten we eerst met een warming-up.

Op het schoolplein was hoelahoepen een regelrechte hit, maar we zijn nu toch heel wat jaartjes verder en we moeten er even inkomen. Robin legt de techniek uit, helpt waar het nog niet zo wil lukken en we hoepelen er flink op los. Om ons middel, onze armen, rondjes draaien, bijzondere figuren maken, het gaat steeds beter! Intussen merken we dat onze buik- en rugspieren aardig aan het werk worden gezet.

Na een uurtje hoopen – oké oké en de hoepel best vaak oprapen – voelen we dat we niet hebben stilgezeten.  Het is best lastig om zo’n hoepel draaiende te houden. Robin waarschuwt ons voorzichtig: we kunnen morgenochtend wakker worden met spierpijn en een paar hoopers bruises….

Zoek je een speelse manier om aan je core te werken? Prima optie! Geen zin om hard te lopen maar wel zin om te bewegen? Nice workout! Ga je met vrienden naar het park, maar wil je niet stilzitten op een kleedje? Neem een hoepel mee!

Hoepelen in een vol park mag voor ons dan wat onwennig zijn, we gaan lachend naar huis met een flinke dosis energie. We feel the hoop love!

foto 3(11)

foto 1(24)

hoelahoop

Robin geeft elke week hoopdance les in Rotterdam en organiseert workshops voor bedrijfsuitjes en vrijgezellen-en kinderfeestjes. Bij Robin kun je een handgemaakte hoepel kopen die geschikt is voor hoopdance.

Hoelahoepen is er in verschillende vormen. Wil je thuis een ‘hoop fitness workout’ doen? Dan kun je bijvoorbeeld bij Bodyhoop een verzwaarde fitnesshoepel bestellen inclusief workoutprogramma dat is samengesteld in samenwerking met een fysiotherapeut.

Wat denk je, is hoelahoepen iets voor jou?

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.