Amsterdam: Marits Huiskamerrestaurant

Een avond (h)eerlijk eten in een intieme setting? In Marits Huiskamerrestaurant in Amsterdam-Oost eet je de lekkerste gerechten zonder vis of vlees. Marit kookt in haar eigen keuken en serveert haar creaties op antieke borden in haar sfeervolle woonkamer. Ze verzint de gerechten zelf en bereidt ze met streekproducten en biologische ingrediënten uit het seizoen.

Als we Marits woonkamer binnenstappen worden we vrolijk begroet door koningspoedel Tilly. Het huiskamerrestaurant is smaakvol ingericht in fifties-design: mintgroene tegels, een grijze gietijzeren vloer en houten meubels. Op de negen tafeltjes staan kaarsjes en weckflessen met prachtige bloemen. Aan de achterzijde van de woonkamer kijk je uit op de gezellige stadstuin.

Marit heeft geen menukaart, maar een maandelijks wisselend menu met verschillende keuzemogelijkheden voor 29,50 euro per persoon. En kiezen is lastig, alles klinkt even lekker: bietensoep, salade met verse vijgen en geitenkaas, een hartig taartje van pompoen, ricotta en salie, quinoa met paddestoelen, noten en kruidenpesto. Marit kookt met veel zorg en liefde, dat zie je én proef je: heerlijke combinaties van smaken en mooi opgemaakte borden.

In Marits Huiskamerrestaurant is plek voor 25 gasten. Via de website kun je een tafeltje reserveren. Iets te vieren? Op aanvraag kookt Marit voor groepen vrienden, families en collega’s.

Marits Huiskamerrestaurant
Andreas Bonnstraat 34H
1091 BA Amsterdam
Tel: 020-7763864

donderdag tot en met zaterdag

Marits

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.