Hotspot: Lokaal Edel By Jonathan

We love veggies! Hoeven we niet meer uit te leggen toch? “Groenten waren 10 jaar geleden nog voor geitenwollensokken”, aldus Jonathan Karpathios, “maar vandaag de dag is dat gelukkig heel anders!” Zijn kookboek Echt Eten prijkt al jaren in onze keuken, en behalve bij zijn eigen restaurant Vork en Mes in Hoofddorp, kun je nu ook bij de groentetovenaar terecht bij Lokaal Edel in Amsterdam. ‘Nultwintig’ heeft er een hotspot bij!

Kijk, wij houden ervan om van alles te proeven en te ontdekken en daarom spreekt het concept ons ook zo aan. Geen traditionele hoofdgerechten maar een hele tafel vol met kleurige en geurige gerechtjes om te delen. We like! Wij mochten vast voorproeven en zonder de hele kaart op te sommen kunnen we wel vertellen dat we nog steeds dromen van de romige burrata met BBQ-prei en daslookcrème en fantaseren over de spitskool uit de oven met zoetzure ui en hazelnoten. Om nog maar niet te beginnen over de watermeloencarpaccio… Mjammm!

In een nonchalante sfeer is het heerlijk toeven in Lokaal Edel. De kaart wordt elk kwartaal opnieuw samengesteld, bij voorkeur zelfs met hulp van de gasten. Eten op hoog niveau in een informele sfeer én… betaalbaar! What’s not to like?

Lokaal Edel staat voor het samenbrengen van mensen. Jonathan – nu in de rol van Food Director – brengt lokale leveranciers, de lekkerste ingrediënten, en pure smaken bij elkaar. Dat de bordjes er fantastisch uitzien zijn we van hem wel gewend en ook de smaken zijn weer fabulous. Veggies op hoog niveau, puur en écht eten waarbij we alles kunnen proeven en delen met onze tafelgenoten; een concept naar ons hart!

Lokaal Edel
Postjesweg 1, Amsterdam
Zo t/m wo: 10:00 – 00:00, do: 10.00 – 01:00, vr & za 10:00 – 03:00

Beeld header: Nanda Hagenaars Fotografie

Meer hotspots:
Noo.Me voor de lekkerste noodlesoep
Nytorget Urban Deli in Stockholm
Flax & Kale in Barcelona
Hotspots Berlijn

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.