Zo houd jij je huid ook in de wintermaanden gezond

Als de temperaturen dalen doet dat niet alleen iets met je gemoedstoestand, maar ook met je huid. Je huid voelt vaak trekkerig aan, het wordt allemaal droger en je huid krijgt door de laagjes kleding een stuk minder lucht dan in de zomermaanden. Als je veel sport (en daardoor dus ook vaak onder de douche staat) heeft je huid het uberhaupt al iets zwaarder dan gebruikelijk. Allemaal logisch, maar hoe houd je ook in de wintermaanden je huid gezond? Een paar simpele tips!

#1 Andere crème
Het is minder vochtig als het koud is – zeker als de temperaturen onder het 0-punt komen – en dat betekent dat je huid het zwaarder te verduren krijgt. En lekker licht crèmepje voldoet niet meer. Waar veel crèmes glycerol bevatten, is dat juist in de winter niet zo handig. Dit is een wateraantrekkend ingrediënt en wat niet van buiten kan komen, komt dan van binnen. Resultaat? Meer vochtonttrekking aan je huid. Kies daarom voor een water-in-olie emulsie, in plaats van de olie-in-water emulsie waarop de meeste dagcrèmes zijn gebaseerd. Smeer ook goed na het sporten!

#2 Zonnebrand bij de hand
Ook als de zon zich niet laat zien, kan ze schade aanrichten. We staan er vaak niet bij stil, maar ook in de winter veroorzaakt UV-straling schade aan je huid. Kies dus voor een crème met UV-filter en houd je zonnebrand bij de hand als je veel buiten bent. Al helemaal als je gaat sporten buiten. Je zou de eerste wandelaar, skiër, hardloper of fietser niet zijn met een verbrande toet. Lippenbalsem met UV-bescherming is trouwens ook een uitkomst om deze tere huid goed te beschermen en soepel te houden!

#3 Scrub it baby
Vaak voelt je huid trekkerig in de wintermaanden en soms gaat dat ook gepaard met jeuk. Ook door de verwarming hoger te zetten daalt de vochtigheid in de lucht en dat kan zorgen voor een jeukerige huid. Kies voor een douchecrème met scrub deeltjes zodat je dode huidcellen verwijdert en de bloeddoorstroming stimuleert. Op die manier herstelt je huid sneller en beter. Hoppa!
#4 Drink it up
Voldoende drinken is sowieso belangrijk, maar koffietjes en warme choco helpen je huid niet door de winter heen ;-) Nu is water drinken in de zomer doorgaans makkelijker dan in de winter. En toch is het verstandig om voldoende vocht tot je te nemen, niet alleen na het sporten, maar heel de dag door. Je huid is je dankbaar. Oh en een goed gehydrateerd lichaam is overigens ook beter bestand tegen ziektes. Win-win!

 

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.