ICE ICE baby: belangrijke info bij je dragen tijdens het sporten

Sport jij vaak alleen buiten? Als je verstandig omgaat met het tijdstip en de locatie waar je sport, kun je prima in je uppie trainen. Toch kan er altijd iets gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Een stuurfoutje waardoor je van je fiets kukelt, of een andere verkeersdeelnemer die je pardoes raakt tijdens het hardlopen. Als dit onverhoopt gebeurt, weten hulpverleners of omstanders dan wie ze ICE (In Case of Emergency) moeten contacten?

Contactinfo en medische gegevens
Wanneer er iets gebeurt onderweg is het voor hulpverleners en mensen om je heen handig om meer te weten te komen over jou. Maar een paspoort heb je vast niet bij je. Ook is het goed als ze snel een telefoonnummer kunnen vinden van je echtgenoot, partner, ouders of andere loved ones. Met een ID-bandje of via je telefoon kun je op een gemakkelijke manier zorgen voor contactinformatie en medische gegevens.

ID-bandje
Met een ID-bandje hoef je eigenlijk nergens meer over na te denken. Behalve dat je ‘m om je pols schuift als je gaat sporten. Deze doorgaans rubberen bandjes kun je in verschillende maten bestellen, zitten fijn en je kunt er alle benodigde informatie op kwijt: naam en noodnummer, medische info en eventuele adresgegevens. Deze handige ID-bandjes bestel je bijvoorbeeld bij Id’s me, ICEtags of Road ID.

Ook zijn er speciale ID-plaatjes voor op je (hardloop)schoenen. Als je vaak van sport en outfit wisselt is dat iets minder handig. Maar draag je vaak dezelfde schoenen, dan werkt dit natuurlijk ook prima!

Telefoon
Neem je je telefoon mee tijdens je training? Wij wel, want hoe moet je anders al die leuke, gekke of bezwete after workout selfies maken?! In je kleding zitten vaak handige zakjes of je kunt gebruik maken van een band om je arm of middel. Ook je telefoon kan prima dienen om belangrijke informatie snel vindbaar te maken.

Steeds meer mensen zetten een pincode op hun iPhone of maken gebruik van de Touch ID-vingerafdrukscanner. Dat is verstandig als je je gegevens wilt beschermen. Maar bij een ongeval is het niet zo handig! Sinds kort kun je SOS-informatie toegankelijk maken vanaf je lockscreen, zodat hulpverleners het altijd kunnen raadplegen, óók als ze de pincode van je toestel niet weten. Hoe?

1. Ga naar de Gezondheidsapp in iOS 8
2. Kies het laatste tabblad Medische ID
3. Tik op de link Maak medische ID aan
4. Zorg dat de schakelaar Toon bij vergrendeling aan staat, zodat hulpverleners de informatie kunnen zien
5. Vul persoonlijke informatie in zoals je geboortedatum, ziekten, allergieën, medicijnen, bloedgroep
6. Vul de contactinformatie in met een ICE nummer
7. Sla op via de knop Gereed

Bij Android toestellen is het al langer mogelijk om de informatie vanuit het lockscreen beschikbaar te maken. Hoe?

1. Ga naar je contacten
2. Ga naar groepen
3. Ga naar: ICE contact bij nood
4. Klik op de button om een contact toevoegen
5. Klik op Contact noodgevallen en kies een van de onderste twee opties:
– contact maken (een nieuwe contactpersoon aanmaken)
– contact selecteren (een huidige contactpersoon selecteren)
6. De contactpersoon staat nu in de groep ICE Contact bij nood

In beide gevallen is de ingevoerde informatie te bereiken via de noodoproep, zonder ontgrendeling dus. Handig en wel zo veilig!

Hoe zorg jij voor je veiligheid als je sport?

running shoes

Lees ook:
Veilig hardlopen met apps
Veilig sporten in het donker
Hardlopen op vakantie? 6 inpak tips
7 tips voor sporten in de zon

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

2 Comments

  • Ik gebruik sinds een aantal jaar de Road ID en vind deze heel erg fijn. Het voordeel aan de road ID ten op zichten van sommige andere bandjes is dat hij echt strak om je pols zit omdat hij te verstellen is. Zeker met dingen als trailrunning voorkomt dit dat je met je bandje achter een tak oid kan blijven hangen. Dus wellicht ook een tip voor andere met smalle polsen.

  • Wat leuk om je verwijzing naar onze website hier te lezen. Dank je wel!
    Succes met je website, ziet er top uit allemaal.

    En een kleine tip, de RoadID armbanden zijn identiek aan de ICEtags armbanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.