Ik ga sporten en ik neem mee…

Pas toen ik door She Magazine werd gevraagd voor de rubriek ‘in de sporttas van’ viel het me op: wat een persoonlijke en specifieke spullen neem je eigenlijk mee als je gaat sporten! Het maakte me niet alleen bewust van mijn eigen tas boordevol spullen, maar ook nieuwsgierig naar de sporttas naar anderen. Omdat je het artikel op She misschien niet hebt gezien, deel ik hier ook de inhoud van mijn sporttas met jou. Maar dan wil ik wel weten: wat zit er in jouw tas als je gaat sporten?

Hardlopen doe ik bijna altijd vanuit huis, dus mijn sporttas bevat vooral CrossFit spullen en zwemspullen. Wat neem ik zoal mee voor een WOD in de CrossFit box?

 • CrossFit schoenen
  Het klinkt misschien gek, maar het is echt fijner om hier speciale schoenen voor te hebben. Ik gebruik Nike Metcons en heb zelfs ook speciale Adidas schoenen voor weightlifting. Ik zeul dus vaak 2 paar shoes mee!
 • Microvezel handdoek
  Ken je die dunne microvezel handdoeken? Ideaal! Zo’n opgerolde handdoek heb ik altijd in mijn tas, ik ben dol op die van de Decathlon. Ik douche vaak thuis, maar omdat ik zo’n handdoek altijd bij me heb, kan ik onder de douche springen wanneer ik maar wil. Trouwens; deze handdoeken gaan ook standaard mee op vakantie!
 • Mini’s
  Als ik wil douchen moet ik natuurlijk wel lekker mijn haren kunnen wassen en kunnen soppen. Ik heb dus altijd een aantal mini’s in mijn tas zitten die ik steeds bijvul. Deo en spulletjes van zwitsal in ieder geval, altijd goed!
 • Banaan
  Er gaat (bijna) geen dag voorbij zonder banaan in mijn tas. Zo lekker en makkelijk; snel energie en easy weg eten! Voordat ik de box in stap eet ik vaak nog even een banaantje om de WOD goed door te komen!
 • NoWraps
  Bij CrossFit moet je soms zwaar tillen, ook boven je hoofd. Juist bij die houdingen boven je hoofd komt er veel spanning op je polsen te staan. Met dank aan de speciale wrist wraps krijgen mijn polsen de steun die ze nodig hebben en kan ik comfortabel (nou ja, wat heet!) door de workout heen. Oh en ze passen natuurlijk wel bij mijn schoenen, want een beetje fashion in de box kan geen kwaad! ;-)
 • Andere ondersteuning
  Daar blijft het niet bij, want inmiddels zitten er ook knee sleeves in mijn tas en bescherm ik mijn handen en vingers met gymnastic straps, finger nubbs en tape. Ja, het is allemaal behoorlijk veel als je zo’n tas binnenstebuiten keert.
 • Bandana
  Ik hou ervan om met een bandana in mijn haar te trainen. Geen haar in mijn ogen, zweet wordt beter opgenomen en geen irritaties. Voordat ik begin knoop ik dus gauw zo’n doekje in mijn haar en dan ben ik good to go!
 • Lipstick
  Wie mij een beetje volgt of kent weet dat ik niet veel make-up draag, maar (bijna!) altijd kleur op mijn lippen heb. Oké, niet tijdens de WOD, dan zit de rode kleur vooral op mijn wangen van de inspanning, maar na de training kan ik na een douche en een veegje rood op mijn lippen zo weer door!

Best veel toch?! Ik ben benieuwd of jij ook altijd zoveel spullen in je sporttas hebt zitten. Laat het me weten in de comments!

crossfit

Meer lezen:
Beter zwemmen? Doe dan deze oefeningen in de gym
SUP yoga; een full body workout
Sterke benen? Jump!
Hoe kom ik na de vakantie weer in mijn sportroutine

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.