Hardlopen op vakantie? 6 inpak tips!

Staat jouw vakantie al voor de deur? En wil je lekker hardlopen op vakantie? Kijk je al uit naar het ontdekken van nieuwe routes over boulevards, stranden en ongebaande paden? Met deze tips wordt het inpakken van je running gear voor je vakantie een walk in the park!

1. Check het weer
Natuurlijk check je wel 100 keer het weer voordat je vertrekt. Je wilt tenslotte weten of je op het strand kunt liggen of toch beter je regenjas in kunt pakken. Dat geldt zeker ook voor het hardlopen. Hou de weersverwachtingen in de gaten en pas je hardloopkleding erop aan. Check ook gevoelstemperaturen, vochtigheid en dat soort zaken, want dat bepaalt wat je uiteindelijk in je koffer stopt. Zorg voor running gear dat goed opgewassen is tegen de weersverwachtingen, dus technische materialen die ademen en pak niet te warm! Je kunt namelijk altijd nog met laagjes werken als het weer een beetje tegen valt.

2. Losse spullen
Ken je dat, al die kleine losse spullen? Een horloge, sport(zonne)bril, haarbandjes, zweetbandjes. Allemaal fijne hardloopspullen die vervolgens heel je koffer door zwerven. Hou ze simpel bij elkaar in een grote druk- en sluitzak.

3. Stinky feet
Niets om je voor te schamen, maar je hardloopschoenen ruiken nu eenmaal niet meer naar roosjes na een paar runs. Als alles bij elkaar gepropt zit in een koffer of tas kan de geur van je schoenen over gaan naar je andere spullen. Not so nice! Maar er is een heel simpele en doeltreffende oplossing voor: drogerdoekjes. Steek in elke schoen een drogerdoekje  en je spullen ruiken bij aankomst wél naar roosjes!

4. Handwas
Ga je langer op vakantie? Stop dan vooral zo’n handige tube of fles handwasmiddel in je koffer. Een handwasje is zo gedaan en het houdt je hardloopspullen echt een stuk frisser! Wedden dat je met meer plezier je gear weer aantrekt voor de volgende run op je vakantiebestemming?

5. Plastic zakken
Vergeet niet een paar extra plastic zakken voor de doorreis of terugweg. Dat laatste handwasje komt er meestal niet van en je brengt hoe dan ook sweaty & stinky spullen mee terug. Laat alles wel goed drogen voor vertrek (als dat mogelijk is) en stop je vieze sportspullen apart in een plastic zak, zodat de rest van je bagage fris blijft.

6. Travel light
Je zou je hele kast vol hardloopspullen wel mee willen nemen hè?! Herkenbaar! Maar hou het toch bij de basis als je gaat reizen, óók qua sportspullen. Kies voor een goede onderbasis en een paar basics voor de verschillende weertypes die je kunt verwachten. Pak vooral je fijnste tight of short en shirt in, daar ga je plezier van hebben. Travel light, run light!

Of je nu gaat hardlopen of voor andere sporten gaat op vakantie, deze tips komen van pas voor iedereen die sportkleding hoog op het inpaklijstje heeft staan!

hardlopen

Nog meer running tips:
Rustig hardlopen: 6 tips
Veilig hardlopen met apps
Sneller hardlopen? 5 verrassende tips
7 tips voor hardlopen op het strand
Hardlopen op vakantie? 7 tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.