(H)eerlijk

Een tijdje geleden bracht you love her or you hate her actrice Gwyneth Paltrow samen met food writer Julia Turshen een nieuw kookboek uit: (H)eerlijk. In dit kookboek laat Gwyneth zien dat gezond eten helemaal niet saai of ingewikkeld is, maar juist lekker en makkelijk.

De ondertitel van het dikke boek (300 pagina’s!) is: “Lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit zien en je geweldig te voelen”. Hoe Gwyneth dat doet vertelt ze in de inleiding. Ze eet zoveel mogelijk biologische en onbewerkte producten (met name groenten), vermijdt suiker en gluten en kiest de goede koolhydraten, eiwitten en granen. En dat is heel goed vol te houden dankzij de heerlijke en voedzame gerechten die ze samen met Julia bedacht.

Het boek staat vol met prachtige foto’s van gerechten, maar ook van Gwyneth en haar kinderen. De recepten zijn onderverdeeld in ontbijten, soepen, salades, gevogelte + vlees, groente, granen, drankjes, menu’s voor kids, zoetigheid en basisrecepten. Achterin staat een handig overzicht met weekmenu’s voor als je flink traint (bodybuilders-week) of wilt detoxen. De gerechten lijken allemaal even (h)eerlijk: zalmburgers, bloemkool met een mosterddressing, sobannoedels met gember, powerbrownies, homemade granola met quinoa.

Maar het allerleukst is Gwyneth’s personal touch. Ze vertelt hoe ze na heftige gezondheidsproblemen – terwijl ze dacht dat ze gezond leefde – tot een nieuw gezond eetpatroon kwam en deelt slimme tips voor een gezond huishouden. (H)eerlijk is een inspirerend boek voor iedereen die van bewust en lekker eten houdt en voor mama’s die recepten en trucjes zoeken om hun kroost gezond te laten eten.

Heerlijk3

Heerlijk

Heerlijk2

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.