O she glows: Kasia Vermaire

Kasia Vermaire (28) woont in Amsterdam maar heeft plannen om een tijdje naar het buitenland te gaan. Kasia is Nederlands eerste vrouwelijke theesommelier en health & food coach.

Sporten
“Ik sport 4 tot 5 keer per week: hardlopen, kracht- en circuittraining. Ik heb thuis veel spullen staan zoals kettlebells, dumbells, een springtouw en een bokszak. Omdat mijn werktijden onregelmatig zijn, train ik meestal vroeg. Zo begin ik fris en vol energie de dag. Ik hou ook erg van yoga, pilates en zwemmen en maak graag lange bos- of strandwandelingen. Ik vind de afwisseling fijn omdat je zo conditie, kracht en flexibiliteit traint. Sporten is voor mij ook een vorm van mediteren en jezelf opladen. Beginnen met sporten en gezonder eten is eigenlijk niets anders dan leren fietsen of voor het eerst een ei bakken. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je erin wordt. Ik denk dat je vooral een sport moet doen die je leuk vindt en die bij je past. Hou je van routine? Dan is hardlopen, wielrennen of krachttraining misschien iets voor je. Heb je mensen nodig die je motiveren ga dan bootcampen of zoek een personal trainer of trainingsmaatje.”

Eten
“Gezond eten is tegenwoordig een oerwoud van voedingsstromingen, onderzoeken en experts die van alles beweren over het ‘perfecte’ dieet. Ik beschouw voeding als bron van energie en bescherming tegen veroudering en welvaartsziektes, maar het houdt ook je geest fit. Voeding is minder complex dan wij denken. Als je goed nadenkt weet je zelf wat goed voor je is en wat je beter kunt laten. Eten moet je een goed gevoel geven. Ik eet zo dicht mogelijk bij de natuur. Veel groenten, zeewierproducten en volkoren granen zoals bruine rijst, boekweit en gierst en nauwelijks vlees, dierlijke eiwitten en vetten. Ik ben een fan van de Japanse keuken en gebruik veel miso. Ik eet nu zelfs elke ochtend misosoep en een heerlijke pap van boekweit, gierst of bruine rijst met amandelmelk en geroosterde zaadjes. Als lunch eet ik meestal een groentesoep met rijk belegde crackers met bijvoorbeeld hummus of avocado. ‘s avonds eet ik vis of gewokte tofu of peulvruchten en veel groenten. Na het eten drink ik graag thee. En na het sporten vers sap, wortel-appel-gember is m’n favoriet.”

foto 2

Hotspot
“Ik probeer graag verschillende eettentjes uit, maar twee plekken die ik heel bijzonder vind zijn Restaurant De Kas in Amsterdam en Vork en Mes in Hoofddorp van Jonathan Karpatios. Hij gebruikt veel plantaardige producten en kookt lichte maaltijden, maar vooral de omgeving en sfeer is superfijn!”

Reizen
“Het liefst zoek ik de natuur op en een mild klimaat. De natuur is mijn grootste inspiratiebron en ik kom er helemaal tot rust. Ik hou van actieve vakanties: watersporten en hardlopen, maar ook te voet de omgeving verkennen. Soms vind ik het heerlijk om me te laten verwennen in een luxe resort. Laatst was ik in SHA medical wellness in Spanje en dat was echt geweldig. Maar in een huisje in de jungle van Costa Rica met weinig voorzieningen geniet ik net zo. Ik hou van het Mediterrane leven en ik wil nog graag naar Sardinië, Corsica en Italië, maar ik zou ook meer van Zuid-Amerika willen ontdekken. Australië en Nieuw-Zeeland lijken mij ook gaaf. Er is nog zoveel te ontdekken.”

Motto
“Ik geloof dat als je iets echt graag wilt en je je gedachten daarop richt het mogelijk is. Dromen, durven, doen!”

foto 1
Kasia gaat bloggen voor Glow en zal haar favoriete workouts en recepten delen.

 

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.