Skinny weeks & wicked weekends

Gizzi Erskine lijkt met haar tattoos en Amy Winehouse-kapsel net een rockster, maar deze Britse ster rockt vooral in de keuken. De chefkok is in Groot-Britannië (en veel andere landen) een celeb, in Nederland kennen we haar eigenlijk alleen van haar kookboeken.

Op de cover van Gizzi’s nieuwe kookboek Skinny weeks & wicked weekends staat ‘Een briljante balans tussen gezond en goddelijk’. Gizzi hanteert in haar boek de 80/20 regel: als je 80 procent van de tijd bewust bezig bent met wat je eet, kun je de overige 20 procent doen wat je wilt.

Gizzi kwam op het idee voor dit kookboek nadat ze een artikel las over het dieet voor bodybuilders: zes dagen per week clean eten en één dag per week helemaal losgaan. Gizzi belde een voedingsdeskundige en vroeg of dit voor normale mensen ook werkt: kun je jezelf één dag per week laten gaan en toch op gewicht blijven? Ja dus.

Het boek is opgesplitst in een skinny en wicked gedeelte, maar is geen dieetboek. De skinny recepten bestaan niet alleen uit salades en soepen. Gegrilde steak met miso en truffel klinkt niet bepaald saai toch? In elk deel vind je recepten voor ontbijt, lunch, diner en desserts en bij de gerechten staan mooie foto’s en coole illustraties (gemaakt door Gizzi’s vriend). Veel recepten zijn gebaseerd op de Aziatische en Amerikaanse keuken. Bij sommige gerechten staat een lange lijst met ingrediënten, maar de meeste gerechten (vooral de skinny) zijn snel en eenvoudig te maken. Ook geeft Gizzi handige tips over een gezond voedingspatroon. In veel gerechten zit vlees, het kookboek is dus minder geschikt voor vega’s. Al zou je dit boek alleen al in je kast willen hebben staan omdat ie zo mooi is. En voor de goddelijke desserts.

skinnyweeks6
skinnyweeks3
skinnyweeks5
skinnyweeks4
skinnyweeks7

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.