Stadswild – Leven als een oermens in de stad

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding. Of eigenlijk twee. Buitenspelen en daarna de keuken in voor een lekkere post-workout maaltijd. Fitness & health journalist en personal trainer Angélique Heijligers vertelt in haar nieuwe boek Stadswild, leven als een oermens in de stad hoe je meer bewust wordt van de natuur om je heen en van de natuur in jezelf. En nee, dan heeft ze het niet over op blote voeten gehuld in een dierenvel door de stad rennen. Maar over ruig trainen, woest spelen, wild eten en relaxen.

In 2012 richtte Angélique het holistische lifestyleconcept Stadswild op. Stadswild verzorgt trainingen, yoga en meditatie, food coaching en food events. Nu is er ook een inspirerend en motiverend boek met oervoer voor body, mind en soul. Praktische trainingsschema’s, yoga- en meditatieoefeningen en lifestyle-adviezen worden afgewisseld met eenvoudig te bereiden paleorecepten van sterrenkok Edwin Sander.

Wij vroegen Angélique tips te geven voor iets wat wij regelmatig om ons heen horen: ‘Ik heb geen tijd om te sporten.’ En: ‘Ik vind het lastig om sporten in te passen naast mijn werk, gezin en sociale verplichtingen.’ Angélique’s reactie:

Laat ik eerst het misverstand wegnemen dat sporten tijdrovend is. Sporten hoeft niet lang te duren. HIT-trainingen zijn kort (soms zelfs een paar minuten) en superefficiënt. Daarbij hoef je niet naar de sportschool om all round te trainen. Trek je sportkleding en -schoenen aan, loop naar buiten en daar is je gym. Maak van sporten niet een onmogelijk ding en beschouw het niet als laatste prioriteit op je to-do-list. Maak er een agendapunt van en schuif de afspraak met jezelf om te sporten niet al te makkelijk opzij. En stel jezelf in alle eerlijkheid de vraag: heb ik geen tijd of heb ik geen zin? En zie mogelijkheden. Ik zag laatst in het park een vader met zijn twee kinderen allerlei tik- en renspelletjes doen met een paar pionnen. Doe dat een uurtje en je hebt er een training opzitten!

Hoe je in korte tijd effectief kunt trainen en gemotiveerd blijft lees je in dit mooie en hippe boek.

stadswild3 Stadswild2

Stadswild, Leef als een oermens in de stad 
Angélique Heijligers met recepten van Edwin Sander
Lev boeken € 24,95
Te bestellen via bol.com.

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.