Italiaanse quinoa ovenschotel

De Italiaanse keuken biedt talloze recepten om je vingers bij af te likken. Dol op Italiaans eten en graag iets gezonds op tafel? Dat kan met deze Italiaanse quinoa ovenschotel, geïnspireerd op de traditionele Melanzane.

Snijd de aubergines in plakken, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een grillpan aan beide kanten (of in de oven wanneer je geen grillpan hebt). Spoel de quinoa af en kook deze met een snuf zout in een kwartiertje gaar.

Start nu met de saus terwijl je de oven voorverwarmt op 180°C. Verwarm in een hapjespan de tomatensaus met de tomatenpuree. Voeg een snuf peper en zout, gemengde Italiaanse kruiden naar keuze en wat chilipeper toe. Is de saus warm? Voeg dan de quinoa, gehalveerde tomaatjes, fijngesneden basilicum en parmezaanse kaas toe. Houd van de kaas een klein beetje achter. Roer alles goed door, zodat de quinoa goed met de saus mengt.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg de bodem van de schaal met één laag aubergineplakken. Voeg daar bovenop het quinoamengsel en verdeel dat goed over de ovenschaal. Beleg het geheel nu weer met een laag aubergineplakken. Leg daar bovenop plakken mozzarella, plakjes tomaat en maak af met de parmezaanse kaas.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 180°C. Zet daarna 10 minuten de grillstand aan, zodat de kaas een beetje kan kleuren. Garneer de ovenschotel met wat extra basilicum en serveer met een frisse salade. Lekker met een glas rode wijn, wel een Italiaanse natuurlijk! Buon appetito.

Shoppinglist (voor 4 personen)
2 kleine aubergines
2 koppen quinoa (ongeveer 200 gram)
1 kop tomatensaus (passata di pomodoro of tomatenblokjes uit blik)
2 eetlepels tomatenpuree
1 bol mozzarella
70 gram parmezaanse kaas geraspt
2 flinke handen roma tomaatjes
1 hand verse basilicum
Italiaanse kruiden
peper & zout
chilipeper
olijfolie

Italiaanse quinoa ovenschotel_1

Italiaanse quinoa ovenschotel_2

Italiaanse quinoa ovenschotel_4

Deze recepten met quinoa zijn ook al zo lekker:
Salade met bietenquinoa
Gevulde paprika’s met quinoa
Quinoa met zoete aardappel en linzen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *